Suomi tarvitsee maahanmuuttajia

4

Julkisuudessa on viime aikoina käyty kiivasta keskustelua turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista.
Usein varsin populistinen, mutkat suoriksi eipäs–juupas-väittely uhkaa peittää allensa ison kuvan.

Suomi tarvitsee maahanmuuttajia ja työvoimaa ulkomailta.

Jotta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin: kaikki rikokset ovat tuomittavia, tekee niitä maahanmuuttaja tai kantasuomalainen. Ratkaisu asiaan ei kuitenkaan ole laittaa rajat kiinni, koska tällöin menee lapsi pesuveden mukana.

Helsingin Sanomat nosti asian esille pääkirjoituksessaan (”Suomea uhkaa paha vauvapula” 30.1.2016). Tilastot puhuvat karua kieltään. Suomessa syntyi viime vuonna ennätyksellisen vähän lapsia: 55 040, eli saman verran kuin 1860-luvulla.

Kuten HS toteaa, Suomea uhkaa krooninen taantuma, sillä vauvapula johtaa tulevaisuudessa pulaan työikäisestä väestöstä.

Usein kuulee sanottavan, että Suomeen halutaan vain korkeasti koulutettua työvoimaa. Tällaista työvoimaa haluavat maailmassa kaikki, mutta Suomen ei monesta syystä ole helppoa pärjätä kilpailussa: syrjäinen sijainti ja pieni kieliryhmä asettavat omat haasteensa.

Siksi meidän on huolehdittava kaikista niistä maahantulijoista, jotka maahamme saapuvat. Väestömme ikääntyessä tarvitsemme erityisesti palvelusektorille muutakin kuin korkeasti koulutettua työvoimaa.

Avainasemassa on se, onnistutaanko turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa ja integroimisessa suomalaiseen yhteiskuntaan. Integroinnin epäonnistuessa korostuvat maahanmuuton kielteiset vaikutukset. Ei pidä antaa yhdellä kädellä ja ottaa toisella. Työllistymisen esteitä kuten kielitaitovaatimuksia tulisi helpottaa.

Vain maahanmuuttajien työllistymisen kautta siirtyy hyöty kansantalouteemme.

Kommentit

Lauri Hautamäki 4 vuotta sitten

Yksi syy suomalaisten haluttomuuteen saada lapsia on se turvattomuuden tunne, mitä massoittain tuotettu väkivaltakulttuurin edustajien saapuminen maahamme on aiheuttanut. Jopa erittäin merkittävä syy.

Suomi ei todellakaan tarvitse naisia ja lapsia ahdistelevia tp-hakijoita, laki sallii rikoksista tuomitun karkottamisen. Laki sallii karkotuksen jopa jos on uhaksi.

Ulkomailta on kyllä mahdollista saada koulutettua työväkeä tarvittaessa, aasiasta, ukrainasta, venäjältä…

Somalit, ja muut pohjois-afrikkalaiset sekä lähi-idän arabit sopeutuvat suomeen erittäin huonosti, eivät opi kieltä, eivät kulttuuria, eivät työllisty ja syyllistyvät jatkuvasti kaikenlaiseen. Optulan tilastoissa 17-kertainen raiskausriski verrattuna kantaväestöön.

Vain suomalaisten työllistyminen auttaa kansantalouteemme. Toki herrojen varastelu (verosuunnittelut ym) pitää saada kuriin, miltei joka päivä on uutisissa joku yritys pimittänyt kymmeniä miljoonia.

joku huolestunut 4 vuotta sitten

Mites nuo meidän 450000 työtöntä http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1452489430955.html eikö noita työllistämällä pärjätä seuraavat 10 vuotta ja voidaan esimerkiksi 7 vuoden kuluttua alkaa katsella tarvitaanko ulkomailta lisätyövoimaa vai onko automatisointi pystynyt vähentämään työn tarvetta nykyistä nopeammin, jolloin välttämättä lisätyövoimaa ei enää tarvitakaan.

Oma oletus, että meillä ei tuo työllisyys tilanne tule parantumaan yhtään ja mikäli porukkaa tulee lisää nykyisin töissä olevat elättää nekin, joten saattaa olla että todella tulevaisuudessa tarvitsette lisää, kun nykyiset elättäjät kyllästyy työttömien elättämiseen ja häipyy täältä. Esimerkiksi Kanada, Uusi-seelanti ja Australia mielellään ottavat korkeasti koulutettuja länsimaalaisia, jotka tulevat hyvin sopeutumaan kyseisiin maihin sen jälkeen Suomi vasta kusessa onkin teillä on maa täynnä matalasti koulutettuja suomalaisia, jotka ei pysty lähtemään ja lukutaidottomia arabeja mahtaa olla kiva paikka asua, mutta onpahan huoltosuhteet kunnossa.

Olavi K 4 vuotta sitten

Tämän kuningasajatuksen voit vielä täydentää kertomalla kuinka tämän nyt maahamme virtaavan porukan maaginen integroituminen saadaan aikaan?

Mitään ongelmaa ei olisi, jos tänne saapuisi länsimaiseen kulttuuriin sopeutuvaa ja jollain tavalla peruskoulutettuja ihmisiä. Missään Euroopan maassa Pohjois-Afrikasta tai Lähi-Idästä saapunutta muslimiväestöä ei ole saatu merkittävässä määrin työllistymään eli olemaan yhteiskunnalle jollain tapaa taloudellisesti hyödyllinen voimavara. Suomella ei tunnu olevan edes minkäänlaista suunnitelmaa siitä, miten tämä integroituminen saadaan käänteentekevästi täällä aikaan, vaan lähinnä myötäillään ei-työlähtöistä, tehotonta ja länsimaalaisilla mittareilla jopa sivistymätöntä kulttuuria. Onko asia ihan oikeasti näin vaikea ymmärtää siellä Ulkoministeriössäkin?

Linda Carlos Ruiz 4 vuotta sitten

Syitä siihen että Suomessa ei hankita paljon lapsia on varmaan monta, kuten asumisen ja elämisen kalleus, tai yksinkertaisesti se, että monet nuoret aikuiset tulevat siihen tulokseen että elämä ilman lapsia vain on helpompaa… Voi matkustella ja tehdä kaikkea muuta kivaa sen sijaan että oltaisiin kotona hoitamassa lapsia.

Jos kokee kamalaa turvattomuuden tunnetta siitä että maahan saapuu ”väkivaltakulttuurien edustajia” niin se tunne kyllä useimmiten kumpuaa jostain muualta. Useat tutkimukset (mm Hammer, Bennett & Wiseman, 2003; ja Straffon, 2003) osoittavat että ennakkoluulot ja suhtautuminen negatiivisesti vieraisiin kulttuureihin on suorassa yhteydessä siihen miten vähän, jos lainkaan, henkilö on itse ollut tekemisessä vieraiden kulttuurien edustajien kanssa.

En tiedä mistä sinä Lauri Hautamäki otat tämän tiedon että Pohjois-Afrikkalaiset tai Lähi-Idästä tulevat eivät tänne sopeudu tai opi suomea? Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta asiasta?
Minulla on valmistavan luokan opettajana täysin toisenlainen kokemus. Useimmat luokallani olevat afganistanilaiset nuoret miehet ovat erittäin motivoituneita oppimaan, ja ovat oppineet hämmästyttävän paljon lyhyessä ajassa jos ajatellaan että ihan kirjaimien opettelusta lähdettiin liikkeelle. He ovat motivoituneempia kuin monet suomalaiset oppilaat.

Se että kutsuu kaikkia turvapaikanhakijoita naisten ja lasten ahdistelijoiksi ja ”kaikenlaiseen syyllistyviksi” on sama kuin sanoisi että KAIKKI suomalaiset miehet ovat hulluja juoppoja jotka hakkaavat perheensä ja ajavat ulos lumihankeen juovuspäissään. Toki varmaan niitäkin on, mutta suurin osa suomalaisista miehistä eivät ole sellaisia. Toki turvapaikanhakijoidenkin joukossa on niitä huonoja ja vaarallistakin tyyppejä, mutta SUURIN OSA on tavallisia, mukavia ja hyvätapaisia ihmisiä jotka vain haluavat mahdollisuuden elää rauhassa ilman alituista pelkoa oman ja perheen hengen puolesta.

Leave a Reply