Hevimusiikkia ja kettukarkkeja

Jälleen saapui se aika vuodesta, kun Embassy Row pulppusi seikkailunhaluisia ja innokkaita ihmisiä valmiina sukeltamaan eri kulttuureihin toinen toisensa jälkeen. Lauantaina 14.5. Washingtonissa vietettiin EU Open House -päivää, jolloin suurlähetystöt avasivat ovensa koko kansalle, tarjoten aitoja kulttuurielämyksiä sekä esitellen kotimaansa perinteitä. Ovet olivat avoinna suurimmassa osassa EU-maiden suurlähetystöjä kello 10–16 välisenä aikana. Samalla kun tapahtuma tarjoaa äkkilähdön kulttuurimatkalle, on se myös oiva tilaisuus ihailla suurlähetystöjen upeaa arkkitehtuuria ja nauttia maan edustajien vieraanvaraisuudesta.

Tervetuloa Washingtonin vihreimpään suurlähetystöön!
Tervetuloa Washingtonin vihreimpään suurlähetystöön!

Suomen suurlähetystön teema tänä vuonna oli ”Finland is at the top”. Teeman ympärille kietoutui 10 suurta taulua, esitellen yllättäviä faktoja aina suomalaisten runsaasta kahvinkulutuksesta hevibändiemme lukumäärään. Teema korostui myös henkilökunnan ja vapaaehtoisten asuissa, kun t-paitojamme koristivat Suomen huippusijoitukset mm. lehdistönvapaudessa ja elämänlaadussa. Suomen urheilumenestys sai myös kunniaa, kun osa väestämme oli pukeutunut Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue-aiheisiin t-paitoihin.

Pandan lakritsit menivät kuin kuumille kiville.
Pandan lakritsit menivät kuin kuumille kiville.

Herkkusuille tapahtumassa riitti sekä uusia että perinteisempiä makuelämyksiä – tarjolla oli useita herkkuja terveellisestä superfoodista suussa sulaviin makeisiin, kuten Fazerin klassikkoon, Pihlaja-karkkiin. Rohkeimmat uskaltautuivat hörppäämään pakurikääpäkahvia sekä maistamaan salmiakinmakuisia sipsejä. Kulinaarisista nautinnoista tapahtumassa vastasi Fazer, Finlandia Cheese, Finn Crisp, Four Sigmatic, Panda sekä Real Snacks. Kauneutta ja hyvinvointia puolestaan edusti Lumene.

Viihdykkeitä ja ihmeteltävää oli tänä vuonna runsaasti tarjolla heti etupihasta lähtien. Pihassa vieraat pääsivät tutustumaan rakkaaseen kotimaahamme tietopakettien muodossa, kun tarjolla oli erilaisia Visit Finland -esitteitä. Suurlähetystön iloiset harjoittelijat toivottivat vieraat tervetulleiksi hevimusiikin saattelemina sekä tarjosivat halukkaille kasvomaalauksia ja mahdollisuuden kirjoittaa Joulupukille terveisiä. Onnekkaimmat bongasivat jopa itse Joulupukin pihaltamme. Joulupukkiteema jatkui sisätiloissa: tarjolla oli Joulupukin Kammarin esitteitä ja muuta oheistavaraa.

Hevimusiikin vastapainoksi sisätiloissa vieraita odotti iloinen haitarimusiikki. Tänä vuonna yritystoimintaansa oli esittelemässä Neste. Kansainvälisistä mahdollisuuksista puolestaan kertoi Youth for Understanding -vaihto-oppilasjärjestön edustaja.

Tuukka-tonttu jakamassa Joulupukin Kammarin tarroja perheen pienimmille.
Tuukka-tonttu jakamassa Joulupukin Kammarin tarroja perheen pienimmille.

Suurlähetystö osallistui tänäkin vuonna Scavenger Hunt -kilpailuun, jossa halukkaat voivat kilpailla muiden pelaajien kanssa kuka kerää eniten pisteitä vierailemalla suurlähetystöissä sekä suorittamalla erinäisiä tehtäviä. Arvoituksena kysyimme vierailta ”Minkä suomalaisen asian voit löytää Suomi-salin ikkunan takaa?”. Vastauksena tähän oli tietenkin maailmalla mainetta niittänyt äitiyspakkaus. Muita tehtäviä oli poseerata Jopo-pyörien luona sekä paikantaa sijaintinsa GPS-tehtävään, kun pyörät ovat löytyneet.

Päivän kävijämäärä yltyi reilu kahteen tuhanteen. Washingtonin historiallisen huonosta, sateisesta sääkaudesta huolimatta onnistuimme saamaan aurinkoisen päivän juuri sopivaan saumaan. Viimeisen tunnin aikana sää kääntyi kuitenkin päälaelleen ja saimme nauttia aimo annoksen vettä. Innokkaat vierailijat jonottivat kuitenkin sinnikkäästi pihassamme, liekö suomalainen sisu tarttunut heti jonoon astuessa.

Menestyksekäs EU Open House -päivä takana – superkiitokset kaikille!
Menestyksekäs EU Open House -päivä takana – superkiitokset kaikille!

Saimme vierailta runsaasti positiivista palautetta, niin tapahtuman sisällöstä ja herkuista kuin rakennuksesta sekä energisestä henkilökunnastamme. Suomen suurlähetystö Washingtonissa kiittää kaikkia osallistuneita jälleen kerran onnistuneesta tapahtumasta. Palataan taas ensi vuonna!

Kirjoittanut Julia Rajaniemi, joka suorittaa kuuden kuukauden työharjoitteluaan Suomen Washingtonin-suurlähetystön kulttuuriosastolla. 

Leave a Reply