Midsommarfest med god mat

Tänk dig att få uppleva en dag där havet ligger nästan stilla och spegelblankt och luften är behagligt ljum, endast en svag bris sveper in över land och solen står på en molnfri himmel.

Den varma dagen går över i en ljum kväll, du hör sorlet bland människor, skramlet bland koppar, fat och bestick och i bakgrunden kan du höra både sång och musik allt medan solen envist hänger kvar över horisonten även efter midnatt. Det råder en euforisk stämning i sorlet bland alla dessa människor då solen hon aldrig går ner den här kvällen och spännande dofter från främmande bord är med om att skapa en god atmosfär runt omkring dig, du kan känna dig både lycklig och välkommen för det är midsommarafton och det är dukat till en fest.

Vacker midsommaraftonVacker midsommarafton

Abborre i foliekappa

Receptet för 4 personer
Ingredienser:

Beräkna minst 2-3 st abborrar per person
½ dl finskuren dill
½ dl finskuren gräslök
1 st finhackad gul lök
1 st rivet syrligt äpple
Salt och peppar
1 dl citronsaft
En bit aluminiumfolie att linda fisken i

Smaklig abborreSmaklig abborre

Putsa och torka av fisken och filea den om det inte redan är gjort.  Lägg lagom många fiskfiléer för en portion över en bit aluminiumfolie, och fortsätt så tills du har alla 4 portioner. Salta och peppra fisken lätt och skvätta lite citronsaft över. Blanda samman det skurna och finhackade ingredienserna och fördela jämt över alla fiskportioner. Knyt ihop folien men ändå inte för tätt över fisken till ett slags paket och lägg det på den varma grillen. Fiskpaketet är färdigt efter ca 4-6 minuter, lite beroende på hur stark värme du valt att grilla över. Använder du en gasgrill lägger du på full effekt och fisken är färdig efter 5 minuter. Ta paketet av värmen och servera med kokt nypotatis och en smörklick, det är allt som behövs för en god smakupplevelse. Du kan ju också laga några grönsaksspett att sätta på grillen som extra tilltugg till fisken.

Ha en fin midsommarafton.