Trendikästä ruokadiplomatiaa

Miten tehdään suomalaisesta perinneruuasta ravintolahitti? Voilà: Käyttämällä vilkasta mielikuvitusta ja nöyryyttä sekä tarjoamalla ruokaa pienissä annoksissa. Lisäksi vielä annetaan ruoalle tarttuva nimi. Näin suomalaisesta ruuasta tulee varma hitti, jota kaikki haluavat maistaa ja kokata.

logo

Helsingin keskustasta löytyy Ravintola Juuri, jossa tarjoillaan suomalaista perinneruokaa modernilla ja innovatiivisella tavalla. Ravintola Juuri perustettiin, jotta voitaisiin huolehtia ruokakulttuurista ja säilyttää suomalaisia ruokaperinteitä.

Juuren tarkoituksena on nostaa karjalanpiirakat, lähituotettu kala, liha ja vihannekset sekä yrtit jälleen esiin. Ravintola Juuren henkilökunta kutsuu itseään kulinaarisiksi arkeologeiksi. Se ei millään tavalla tarkoita sitä, että ravintola olisi jähmettynyt vanhoihin ja pölyisiin tottumuksiin tai tapoihin. Menu elää nykyajassa, muuttuu ja kehittyy kauden ja vuodenaikojen mukaan. Perinteet tulevat esille raaka-aineissa ja nostalgiset maut herättävät tunteita ja muistoja – juuristamme.

suupalat

Eniten Ravintola Juuri tunnetaan omista pienistä suomalaisista suupaloistaan eli Sapaksista. Ravintolan omistajan Jarkko Myllymäen mukaan Sapas on lyhenne sanasta SuomalaisetAlkuPAlaSet. Mezedeksen, Tapaksen ja Antipaston inspiroimana ravintola Juuri on kehittänyt tätä ideaa suomalaisittain.

”Suomalaisuudella on aina ollut ratkaisevan tärkeä merkitys meille. Lisäksi avoin mieli sekä terve uteliaisuus on erityisen tärkeää kun haluamme luoda monipuolisen ja mielenkiintoisen tuotteen”, sanoo ravintolan keittiöpäällikkö Jukka Nykänen.

Menestyksen myötä ravintola Juuri on aukaissut kolme uutta SAPAS -ravintolaa Helsingissä. Juuri on myös ollut vaikuttamassa siihen, että monet muut ravintolat, kuppilat ja jopa julkiset ruokailupaikatkin, kuten valtion oma ruokaravintola, sekä Suomen suurlähetystöt ulkomailla ovat lähteneet mukaan edistämään trendikästä suomalaista ruokakulttuuria. Suomen Suurlähetystö Norjassa on aallossa mukana.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply