¡Bienvenidos a nuestro blog!

Tango, pampa, jalkapallo, pihvi, punaviini. Nämä viisi olisivat ehkä listan kärjessä, jos meiltä suomalaisilta kysyttäisiin Argentiinasta ensimmäiseksi mieleen tulevaa asiaa. Kaikki ne ovatkin tärkeitä osia tämän maan todellisuudesta, mutta elämä Argentiinassa ja sen pohjoisissa naapurimaissa koostuu paljosta muustakin. Siitä aiomme kertoa teille tässä blogissa.

Kolme maata ja yli 50 miljoonaa asukasta

Suomen Buenos Airesin -suurlähetystön toimialue kattaa 42 miljoonan asukkaan Argentiinan lisäksi kaksi sen pienempää naapuria, Paraguayn (6,9 miljoonaa) ja Uruguayn (3,4 miljoonaa). Kaikkia kolmea maata yhdistää historia Espanjan siirtomaina, suurelta osin eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläisistä koostuva väestö, miellyttävä ilmasto, kaunis luonto ja sointuva espanjan kieli.

Ilmasto vaihtelee hyisestä Tulimaasta Paraguayn subtrooppisiin viidakoihin, topografia Buenos Airesin ympäristön tylsähköstä tasangosta Andien jylhiin huippuihin. Näistä kolmesta maasta löytyy jäätiköitä ja suola-aavikoita, pingviinejä ja tukaaneja, hökkelikyliä ja pilvenpiirtäjiä, valkoisia hiekkarantoja ja saasteiden pilaamia maa-alueita.

Historian, urheilun ja kulttuurin suurmiehiä

Ja sitten ne ihmiset: Maradonan, Messin ja Suárezin lisäksi tutustumme muihinkin Rio de la Platan ja sen sivujokien rannoilta nousseisiin suuruuksiin. Gardel ja Piazzola, Borges ja Cortázar, Del Potro ja Sabatini, San Martin, Artigas ja Solano López ansaitsevat ja tulevat kaikki saamaan oman tilansa tässä blogissa. Henkilöiden  lisäksi kuvaamme myös ilmiöitä, tapahtumia, makuja ja tunnelmia. Otamme myös mielellämme vastaan teidän ideoitanne tulevien kirjoitusten aiheiksi.

Suomen hyvä maine avaa mahdollisuuksia

Suomalaisille on näissä maissa paljon mahdollisuuksia niin turisteina, opiskelijoina, tavaroiden ja palvelujen viejinä kuin investoijinakin. Meillä ja maallamme on täällä hyvä maine, mutta jotta hyötyisimme siitä nykyistä enemmän, tarvitsemme paljon lisää Latinalaisen Amerikan osaajia.

Jokainen vierailu, solmittu kontakti ja opittu asia lisää ymmärrystämme tästä alueesta, josta löytyy riittävästi maatalousmaata koko Euroopan väestön ruokkimiseen, valtavat ja vielä suurelta osin hyödyntämättömät energia- ja  mineraalivarat sekä paljon osaavia, luovia ja ystävällisiä ihmisiä.

Tervetuloa mukaamme löytöretkelle Latinalaisen Amerikan eteläisiin osiin!

Kuva: Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, Flickr CC BY 2.0
Kuva: Gobierno de la Ciudad de Buenos Aires, Flickr CC BY 2.0