7 päivää 6 työlounasta

1

7 päivää 6 työlounasta

Avenida de Finlandia Sevillassa Los Bermejales-kaupunginosassaAvenida de Finlandia Sevillassa Los Bermejales-kaupunginosassa

Viikolla tuli syötyä. Maanantaina Espanjan työantajajärjestön kakkosmiehen kanssa, keskiviikkona oli EU-maiden lähettiläiden lounas Välimeriunionin pääsihteerille, torstaina residenssissä NowHereFinland – muotoilu-näyttelyn väki ja perjantaina EU-lounas Espanjan hallituksen vierastalossa Doñanan kansallis-puistossa Andalusiassa.

Kyproksen suurlähettiläs haastattelussa.EU:n puheenjohtajamaan Kyproksen lähettiläs antamassa haastattelua Andalusian televisiolle

Lauantaina oli puolestaan EU-lounas kuparikaivoksilla Riotintossa Huelvassa ja sunnuntaina lounastapaaminen Los Bermejaleksen kaupunginosayhdistyksen kanssa Suomi-kadun tapahtumassa Sevillassa.

Viikossa oli muutakin vipinää. Torreviejan Suomi-Seura vieraili isommalla porukalla lähetystössä ja Ruotsin ja Unkarin kollegat järjestivät tilaisuuden Raoul Wallenbergin 100-vuotisen syntymäpäivän kunniaksi. Madridissa käväisi suurlähettiläs Rantakari Sivilisaatioiden Allianssin tilaisuudessa ja itse kävin jututtamassa erästä korkeaa valtiovarainministeriön virkamiestä Espanjan seuraavista siirroista eurokriisissä. Sunnuntai-iltana seurattiin autonomiavaaleja Galiciassa ja Baskimaassa.

Nettisivuillamme on erilliset jutut Avenida Finlandiasta Sevillasta, suomalaisen ekologisen muotoilun näyttelystä sekä torreviejalaisten vierailusta.

NowHereFinland-näyttelyn kunniaksi lounasNowHereFinland-näyttelyn suomalaiset järjestäjät sekä espanjalaiset vastinparit Espanjan kulttuuriministeriöstä ja taideteollisuusmuseosta.

 

Ekologisen muotoilun näyttely Madridin taideteollisessa museossa on ajatuksia herättävä.  Espanjalaisyleisö piti selvästi avajaisissa näkemästään. Näyttely on hieno osoitus alueellisen taidetoiminnan voimasta Suomessa.   

Raoul Wallenbergin 100-vuotisen syntymäpäivän kunniaksi tilaisuus.Vasemmalta oikealle: Israelin suurlähettiläs, Ruotsin suurlähettiläs, Espanjan ulkoministeriön valtiosihteeri ja Unkarin suurlähettiläs.

Raoul Wallenbergin rohkeus juutalaisten pelastamisessa vuoden 1944 Budapestissä haastoi kaikki muistotilaisuuteen osallistuneet miettimään, mihin kukin asetamme omat rajamme, kun perusarvoista on kysymys. Wallenberg on tunnettu, mutta vähemmän tunnettua on, että samaan aikaan Budapestissä toimi samoin keinon myös nuori espanjalainen diplomaatti Angel Sanz-Briz. Tilaisuudessa oli tämän espanjalaisdiplomaatin omaisia kertomassa tapahtumista. 

 

Kaivoksen esittelyä suurlähettiläille.Kaivoksen esittelyä suurlähettiläille.

Vaikuttavaa oli myös nähdä, miten jo kertaalleen suljettua ja rapistunutta kuparikaivosta ollaan käynnistämässä Riotintossa Huelvan maakunnassa uudelleen. Kuparin hinnan nousu on tehnyt kaivoksesta jälleen kannattavan, ja kaivos ja sen kyljessä oleva kylä ovat nousemassa täydellisestä unholasta uuteen eloon.

EMED Tartessus -kaivoksen johto.EMED Tartessus -kaivoksen johto selostamassa kuparikaivoshanketta

 

20 vuotta vanhat kivimyllyt käynnistetään kolisemaan uudelleen. Operaatiosta voi tulla suomalaisillekin kauppoja. Jo roomalaiset kaivoivat muuten samoilla rinteillä.  

 

Avenida de FinlandiaVasemmalla apulaískaupunginjohtaja, oikealla kaupunginjohtaja ja alueen yrittäjäyhdistyksen puheenjohjaja. Taustalla Suomen Sevillan kunniapääkonsuli

 

 

Vastaavaa vireyttä oli myös Sevillan Suomi-kadulla Avenida de Finlandialla. Tyhjä katu on saatu elvytettyä tunnetuksi käsityöläisten kokoontumispaikaksi.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply