Arctic Start Up in the Sun

Kuva: Roberto Tanzi-Albi
Pääsiäistunnelmaa Cartagenassa Murcian alueella

Nelisenkymmentä suomalaisyritystä ja sijoittajia kokoontui 22.-24. 3. Murciassa ja Cartagenassa Start Up -tapahtumaan. Olin avamaassa sitä. Suomalaisen Arctic start up –yrityksen oivallisena ajatuksena oli saada suomalaiset ja espanjalaiset ekosysteemit hedelmälliseen vuorovaikutukseen toistensa kanssa.

Valitettavasti paikallinen järjestäjä – Murcian elinkeinotoimi – ei hoitanut omaa osuuttaan siten kuin olisi pitänyt ja espanjalaisten yritysten osalta jäätiin tavoitteesta. Yleensä on tapana tällaisiin pakinoihin mainita vain myönteisiä asioita, mutta nyt on mielestäni paikallaan kirjata tämäkin. Telefonica ja sijoittajia oli paikalla, mikä pelasti paljon.

Tämä on tulevaisuuden businestä, mikä kukoistaa Suomessa ja on kasvussa myös Espanjassa. Myönteisesti saattoi jälleen todeta, miten Suomessa omaksutaan ennakkoluulottomasti uusia asioita ja elinkeinopolitiikalla pyritään edistämään elinkeinoja, eikä toteuteta virkavaltaa.

Murciassa valmistauduttiin pääsiäisviikkoon, jonka viettäminen kulkueineen alkaa hieman muuta Espanjaa aikaisemmin. Väki valmistautui jo pitkään vapaaseen ja monipäiväiseen juhlintaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.