Ensin foinikialaiset, nyt suomalaiset

1

Ensin foinikialaiset, nyt suomalaiset

Benalmádenan kaupungintaloBenalmádenan kaupungintalo Benalmádena del Pueblossa

Espanjan luotijunat täyttivät tällä viikolla 20 vuotta ja minä karautin syntymäpäiväsankarin kyydissä Málagaan ja sieltä Benalmádenaan. Foinikialaiset tulivat tänne mineraalien perässä, suomalaiset muista syistä.

Benalmádenan kaupunginjohtajan kanssa keskusteltaessa nousi jälleen esiin, että suomalaisilla on Aurinkorannikolla hyvä maine ja meihin luotetaan. Yhteistyö kaupungin johdon kanssa vaikuttaa toimivalta.

Benalmádenan kaupunginkirjastossa on Suomi-osasto. Lahjoitin kirjastonjohtajalle espanjankielisen Kalevalan sekä espanjaksi käännettyä Suomen nykykirjallisuutta. Kari Hotakainen ja Sofi Oksanen tutuiksi myös Benalmádenan espanjankielisille! Matkasta on juttu nettisivuillamme.

Benalmádenan kaupunginjohtaja Javier Carnero SierraBenalmádenan kaupunginjohtaja Javier Carnero Sierra
Kirjaston perustajia ja aktiiveja. Vasemmalta oikealle Taru Lundström, Kimmo Sahlman, Heli Touru ja kirjastonjohtaja Mari Carmen Martín LaraKirjaston perustajia ja aktiiveja. Vasemmalta oikealle Taru Lundström, Kimmo Sahlman, Heli Touru ja kirjastonjohtaja Mari Carmen Martín Lara

Taloutta ja Argentiinaa

Taustoitimme jälleen Helsinkiä useampaan otteeseen Espanjan taloudesta. Sveitsin suurlähetystö ja paikallinen tutkimuslaitos Real Instituto Elcano järjestivät erinomaisen seminaarin valtionbudjetin tasapainottamisesta lakiteitse. Sveitsissä on ollut voimassa jo 2000-luvun alusta lukien laki tasapainoisista budjeteista, mikä pelasti Sveitsin Euroopan talouskriisistä. Seminaarissa puhuneet Espanjan budjettivaltiosihteeri ja budjettiosastopäällikkö vakuuttivat, että Espanjan oma laki tulee voimaan ennen kesää ja että sitä tullaan soveltamaan tiukasti jo ensi metreiltä.

Espanjan ulkoministeri García-Margallo esitelmöi ABC-sanomalehden lounaalla Espanjan ulkopolitiikasta. Huomion vei Argentiinan päätös kansallistaa espanjalaisosuus YPF-öljy-yhtiöstä. Lehtimiehiä oli lounaspaikan edessä kuin pipoa ja ulkoministeri ymmärrettävästi tiukkana. Aiheesta on riittänyt meilläkin raportoitavaa. Euroopan unionin ulkoministerit keskustelevat asiasta kokouksessaan maanantaina.

Sveitsin suurlähetystön ja Real Instituto Elcanon tilaisuus valtionbudjetin tasapainottamisesta lakiteitseSveitsin suurlähetystön ja Real Instituto Elcanon seminaari valtionbudjetin tasapainottamisesta lakiteitse 
Ulkoministeri García-Margallon esitelmä ABC-sanomalehden lounaalla houkutteli paikalle sankan joukon lehtimiehiäUlkoministeri García-Margallon esitelmä ABC-sanomalehden lounaalla houkutteli paikalle sankoin joukoin lehtimiehiä

Muita rientoja

Aurinkorannikon johtava pappi Timo Sainio kirkkokahveilla MadridissaAurinkorannikon johtava pappi Timo Sainio kirkkokahveilla Madridissa

Aurinkorannikon johtava pappi Timo Sainio kävi sunnuntaina Madridissa pitämässä kevätkirkon. Ennen kirkonmenoja mietittiin yhdessä Aurinkorannikon asioita ja tapoja, miten saisimme sosiaalityöntekijäasiaa Helsingissä eteenpäin.

Lähetystöneuvoksemme Lasse Keisalo juoksi sunnuntaina Madridin maratonin hyvään aikaan 3.45. Residenssissä juostiin puolestaan puolimaratonin verran kiinni kissan sisään kantamaa lepakkoa. Halloween etuajassa.

Benalmádenalaislehtien jutut vierailusta:

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply