Kansallistunteita Espanjan Cupin loppuottelussa

1

Kansallistunteita Espanjan Cupin loppuottelussa

FC Barcelona juhli perjantai-iltana Madridissa Espanjan cupin voittoa Atlhletic de Bilbaosta. Katalonian ja Baskimaan liput olivat näyttävästi esillä, ja Espanjan kansallislaulu ottelun alussa peittyi joukkueiden kannattajien vihellyskonserttiin. Tämä ei sinällään ole Espanjassa kovin uutta, mutta vaikuttaa, että tiukan taloustilanteen aikana muuta maata vauraampien Katalonian ja Baskimaan kansallistunne sen kuin vain vahvistuu.

Copa del Reyn pokaali Katalonian ja Baskimaan lippujen keraCopa del Reyn pokaali Katalonian ja Baskimaan lippujen kera
Cupin loppuottelun jälkipeliä Espanjan jalkapallolehdistössäCupin loppuottelun jälkipeliä Espanjan jalkapallolehdistössä

Toisenlaisesta vaikuttamisesta keskusteltiin Madridin CEU San Pablo -yliopiston järjestämässä kansalaisyhteiskuntatilaisuudessa. Pohjoismaiden lähettiläät oli kutsuttu pyöreän pöydän keskusteluun alustajiksi kansalaisyhteiskunnan toimivuudesta. Yleisö kyseli paljon. Olemme Pohjoismaissa edelläkävijöitä kansalaisjärjestöjen huomioimisessa.

Seminaarissa muistutettiin, että Espanjassa on erilaiset lähtökohdat. luottamuksen rakentamiselle hallitsijoiden ja hallittavien välille. Maa oli diktatuuri kenraali Francon kuolemaan (1975) saakka ja Espanjassa on 17 osittain erittäin vahvaakin autonomiaa. Suomen tilanne on paljon helpompi. Seminaarista on nettisivuillamme juttu.

Kuvassa CEU San Pablo yliopiston vararehtori. Eturivissä oikealla Fundación civilin puheenjohtaja Mario CondeCEU San Pablon yliopiston vararehtori kansalaisyhteiskuntatilaisuudessa

 Sisäministeriön poliisiosaston edustajat kävivät Espanjan viranomaisissa sopimassa kiertävän poliisiyhdysmiehen lähettämisestä Espanjaan. Malagan poliisiyhdysmiehen tehtävä lakkaa ja tilalle tulee Helsingistä käsin Madridiin ja Malagaan akreditoitu poliisimies. Malagan Pohjoismaisen poliisiyhdysmiestoimiston pitkäaikaiset työntekijät saivat residenssissä Suomen poliisiylijohtajan myöntämät ansioristit.

Kunniamerkkien luovutus Pohjoismaiden poliisiyhdysmiestoimiston työntekijöille. Kunniamerkkien luovutus Pohjoismaiden poliisiyhdysmiestoimiston työntekijöille. 

 Poliisiyhdysmieskin on osa Team Finlandia. Suurlähetystön, Finpron ja Madridin kulttuuri-instituutin toimintojen kokoaminen entistä tiiviimmin yhteen sai suurlähetystössä kokoontuneen Espanjalais-suomalaisen kauppakamarin hallituksen varauksettoman tuen. Jatkossa meillä on yhteiset tavoitteet Suomen maakuvan vahvistamisessa, yhteisiä hankkeita ja yhteisiä toimintatapoja. Kauppakamari liitetään mukaan Team Finlandiin. Oli jälleen virkistävää kuulla yritysjohtajien näkemyksiä Espanjan reformeista. Oikeaan suuntaan ollaan selvästi menossa.

Espanjalais-suomalaisen kauppakamarin hallitus koolla suurlähetystössä.  Pöydän päässä hallituksen puheenjohtaja Kristoffer Mannes.Espanjalais-suomalaisen kauppakamarin hallitus koolla suurlähetystössä. Pöydän päässä hallituksen puheenjohtaja Kristoffer Mannes.

Ehkä jonakin päivänä pääsemme vielä yhteisiin tiloihinkin ja pystymme muodostamaan Casa Finlandian. Allekirjoitin uuden vuokrasopimuksen, joten voimme jatkaa seuraavat 10 vuotta nykyisissä toimistotiloissamme Paseo de la Castallana 15:ssä. Tutkailemme mahdollisuuksia, voisivatko muut Suomi-toimijat vuokrata tiloja samasta rakennuksesta.

 

Suurlähetystön uuden vuokrasopimuksen allekirjoitus kiinteistörakennuksen omistajan kanssa. Suurlähetystön uuden vuokrasopimuksen allekirjoitus kiinteistörakennuksen omistajan kanssa. 

 Kuten kaikkina viikkoinamme, niin taloutta selviteltiin jälleen. Espanjan 17 suurimman pörssiyhtiön johtajat ovat muodostaneet oman lobbausjärjestönsä, kilpailukykyneuvoston. Ryhmän jäsen oli vieraana järjestämällämme Pohjoismaiden lounaalla. Yritysjohtajien kuva Espanjasta on positiivisempi kuin kansainvälisten tiedotusvälineiden kautta välittyvä kuva. Kilpailukykyneuvosto tuleekin jatkossa myös itse osallistumaan Espanjan tilanteesta tiedottamiseen eri forumeilla.

Viikonloppuna tuli seurattua Espanjan päälehtien nettikirjoittelua ja twitteriä tiiviisti. Hyvinkään tapahtuma oli järkyttävä. Uutisointi ei kuitenkaan lopulta levinnyt laajaksi kriittiseksi keskusteluksi, ja Suomessa asuvat espanjalaiset toivat nettikommenteissaan esiin myös maamme hyviä puolia.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply