Kolme Robertoa Sevillassa

Näkymä Sevillan katedraalin näkötornista. Kuva: Rubén Vique, flickr.com, ccby 2.0
Näkymä Sevillan katedraalin näkötornista. Kuva: Rubén Vique, flickr.com, ccby 2.0

Maakuntamatkalla Sevillassa pääsi tapaamaan maakunnan ja kaupungin johtoa. Vierailin myös paikallisessa laivastopiirin esikunnassa.  Andalucia pyrkii kehittämään uusia elinkeinoja perinteisten matkailun ja maatalouden rinnalle.  Maakunnan johto puhuu yrittäjyydestä ja osaamisesta.

Sevillan kaupungilla on iso satama, mitä ei äkkiarvaamalta hoksaa, sillä kaupunki on lähes sata kilometriä sisämaassa. Quadalqvirin joki on kuitenkin purjehduskelpoinen isoillekin aluksille ja yli 80 prosenttia maailmalla liikkuvasta tonnistosta kykenee satamaa käyttämään. Sieltä on suora yhteys Atlantille.

Meille esiteltiin kaupungin vapaasatamahanketta, josta aiotaan merkittävää logistiikkakeskusta. Verovapaus tulee olemaan vahva houkutin sijoittajille.

Sevilla on miellyttävimpiä kaupunkeja joissa ylipätään voi vierailla. Kaunis ja komea, inhimillisen kokoinen, ystävällisiä ihmisiä ja rento elämänrytmi. Suomella on kaupungissa aktiivinen kunniakonsuli, jonka isä jo toimi kunniakonsulinamme. He ovat huolitsijoita, mikä sopii ikivanhaan merenkulkukaupunkiin.

Kolumbus lähti Sevillasta ja on  haudattu kaupungin katedraaliin. Amerigo Vespuccilla oli toimistonsa Alcazarin linnassa, missä hän kirjoitti teoksensa, jotka antoivat Amerikalle nimensä.

Lounastin kunniakonsulin ja hänen isänsä kunniapääkonsuli emerituksen kanssa. Molempien nimi on Roberto. Siinä meitä oli kolme Robertoa samassa pöydässä, kaksi konsulia ja suurlähettiläs. Kaikki Suomen palveluksessa.  Siitä väännettiin monta kaskua.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.