Suomi-päivillä

Suomi-päivillä

Fuengirolan Suomi-päivien avajaiset. Mieskuoro Örisevät.  Fuengirolan Suomi-päivien avajaiset. Mieskuoro Örisevät.

Fuengirolan Miramar -ostoskeskuksessa vietettiin perjantaina Suomi-päiviä. Olin mukana avaamassa tapahtumaa. Mieskuorolaulua ja puheita ja ohjelmaa koko viikonlopun. Ostoskeskuksen johtaja oli tyytyväinen suomalaisten aktiivisuuteen. Samoin avajaisiin osallistuneet kaupunginvaltuutetut. Espanjalaisten oma kulutus on edelleenkin alamaissa, joten Pohjoismaiden kasvavat turistimäärät ovat alueelle tärkeitä. Kiitokset järjestävälle seuralle Fuengirola.fi:lle.

Urheiluhierontaa Suomi-päivilläUrheiluhierontaa Suomi-päivillä
Fuengirolan kaupungintaloFuengirolan kaupungintalo

 

 

 

 

Vierailin myös Fuengirolan kaupungintalolla, missä tapasin apulaiskaupunginjohtaja Ana Mulan sekä ulkomaalaisvaltuutettu Katia Westerdahlin. Hyvät keskustelut. Olemme kaupungillekin merkittävä asukasryhmä.

Tapaamisessa Aurinkorannikon suomalaisella koululla puhuttiin mm. Espanjan Team

Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori ja kannatusyhdistyksen puheenjohtaja. Aurinkorannikon suomalaisen koulun rehtori ja kannatusyhdistyksen puheenjohtaja.

 Finlandista, jonka osa koulukin on. Team Finlandin rungon muodostavat suurlähetystö, Finpro ja Madridin kulttuuri-instituutti. Mukana ovat myös espanjalais-suomalainen kauppakamari, Visit Finland Barcelonasta, Aurinkorannikon suomalainen koulu sekä Suomen kunniakonsulit ympäri Espanjan. Tavoitteena on yhteinen tavoitteellisuus Suomen maakuvan vahvistamiseksi ja yhteistyö ihan hanketasollakin.

 Luotijuna toi takaisin Madridiin, missä meillä oli vielä perjantaina illalliset joukolle Suomi-linkin omaavia, nuoria espanjalaisia taiteilijoita. Oli virkistävää yrittää pysyä keskustelussa kärryillä biologisen taiteen tekemisestä ja muista uusista tuulista.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä kun Slovenia ja Espanja solmivat diplomaattisuhteet. Slovenian EU-jäsenyys ja ensi kesänä todennäköisesti toteutuva Kroatian EU-jäsenyys ovat hyviä esimerkkejä  Euroopan unionin laajentumisen voimasta. EU on katkaissut Balkanin ruutitynnyrin sytytyslankoja.  

Kuvassa kuninkaallisen kappelin urkuparvi. Urut vuodelta 1778.Kuvassa kuninkaallisen kappelin urkuparvi. Urut vuodelta 1778.

Slovenia juhli tapahtumaa järjestämällä urkukonsertin kuninkaan linnan kappelissa. Ohjelmassa mukana Slovenialaista urkumusiikkia 1500-luvulta. Aikamoinen kokemus.

Alkuviikko oli perinteisempää. Kaksi Pohjoismaiden lounasta espanjalaisten talousanalyytikkojen kanssa sekä tapaaminen ABC-sanomalehden varapäätoimittajan kanssa; huoli kansallismielisyyden noususta Espanjan autonomioissa tuli kaikissa tapaamisissa esiin.

Leave a Reply