Revontulinäyttely menestys Intiassa

Revontuliaiheinen valokuvanäyttely (Finland100 Northern Lights Photo Exhibition) juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja esittelee suomalaisia revontulikuvia Intiassa ja Bangladeshissa.

Tapahtumamainos. Kuva: Susanna Lindholm
Tapahtumamainos. Kuva: Susanna Lindholm

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Suomen Intian-suurlähetystön, Visit Finlandin ja Fortum Indian kanssa. Se järjestetään viidessä eri kaupungissa (Kolkata, Delhi, Dhaka, Mumbai ja Chennai), joista Kolkatan ja Delhin näyttelyt on jo pidetty. Palaute New Delhin näyttelystä oli erinomaista, ja vierailijoita oli viiden päivän aikana yli 500.

Avajaistilaisuudessa suurlähettiläs Nina Vaskunlahti ja Manish Sisodia (Deputy Chief Minister of Delhi). Kuva: Meenakshi Mahajan
Avajaistilaisuudessa suurlähettiläs Nina Vaskunlahti ja Manish Sisodia (Deputy Chief Minister of Delhi). Kuva: Meenakshi Mahajan

Näyttely koostuu kymmenestä revontuliaiheisesta maisemavalokuvasta. Valokuvaajat ovat Miikka Niemi, Asko Kuittinen, Markku Inkilä, Jorma Luhta ja Markus Thomenius. Valokuvien lisäksi esillä on sitaatteja Suomen ja Intian suhteeseen liittyvistä tarinoista: intialaisten Suomi-kertomuksista ja suomalaisten Intia-tarinoista. Tapahtumavieraat saivat myös esittelymateriaalia Suomesta, ja heillä oli samalla tilaisuus keskustella suurlähetystön henkilökunnan kanssa.

Suomi-materiaalia jaossa. Kuva: Susanna Lindholm
Suomi-materiaalia jaossa. Kuva: Susanna Lindholm

Tapahtuma on saanut paljon huomiota Intian mediassa, muun muassa The Hindu julkaisi jutun aiheesta. Intialaisilta uutissivuilta löytyy useita julkaisuja, joissa näyttelyn lisäksi korostetaan Suomen ja Intian välisiä suhteita sekä esitellään Suomen historiaa 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Revontulinäyttely Intian mediassa. (The Hindu)
Revontulinäyttely Intian mediassa. (The Hindu)

 

Intialaiset ihastuksissaan revontulista

Erityistä huomiota sai Markus Thomeniuksen kuva keltavihreistä revontulista lumisen maiseman yllä (Vastavalo / Visit Finland). Monet luulivat kuvia maalauksiksi ja olivat yllättyneitä kuullessaan niiden olevan valokuvia. Revontuli-ilmiö herätti kiinnostusta Suomea kohtaan ja myös matkailullisia haaveita. Kävijöitä kiinnosti matkailun lisäksi suomalainen koulutus, elokuvien kuvaaminen Suomessa ja energia-alan mahdollisuudet sekä yhteistyö suomalaisten yritysten kanssa. Sääolomme mietityttivät intialaisia, ja monet tiedustelivatkin milloin olisi paras aika matkustaa ja nähdä revontulia.

Yleisön suosikki. (Markus Thomenius / Vastavalo / Visit Finland)
Yleisön suosikki. (Markus Thomenius / Vastavalo / Visit Finland) Kuva: Susanna Lindholm

Intialaisten kommentteja näyttelystä

 “I’d try to meditate under the northern lights.”

”This is a good way to educate people about Finland.”

“I am really mesmerized by the scene here. I am thankful to be here.”

“Hard to believe such places exist. The cold would kill me, but I’d try to meditate under the northern lights once in my life.”

“Absolutely amazing. I learnt the first time that Finland is such a lovely country. I will certainly visit this heaven on earth. Also congratulations Finland for completing 100 years of independence!”

“Let’s celebrate together! I’ll visit for sure.”

“I have always been fascinated by northern lights and through these pictures I felt like being there. Thank you!”