Suomi juhli 94. Itsenäisyyspäivää tänä vuonna. Se on se päivä vuodesta jolloin kaikki suomalaiset sytyttävät sinivalkoisen kynttilän ikkunaan merkkinä siitä, että elämme itsenäisessä maassa.
Monet ovat myös ne suomalaiset jotka ottavat osaa Linnanjuhliin katsellen televisiosta suoraa lähetystä, jossa Tasavallan presidentti vastaanottaa lukuisia vieraita ja tarjolla on monia hyviä cocktailpaloja.
Suomen suurlähetystöön Oslossa oli kutsuttu noin 350 vierasta juhlimaan yhdessä suurlähettiläsparin kanssa suomen 94. itsenäisyyspäivää.
Oslon cocktailpalapöydässä tarjolla oli pienoiskarjalanpiirakoita, savusiika- ja rapumousséa, graavilohirullia, kananlihaa voitaikinassa, vihanneskääryleitä, pieniä lihapullia, lihapiirakoita ja suklaakakkunyyttejä.
Graavilohirullat 6-8 hengelle
Ainekset:
1 ohut perunarieska
6 ohutta siivua graavilohta
1 rkl maustamatonta Hovi-sulatejuustoa
1 rkl sinappia
1: Levitä ohut kerros sinappia ja Hovi-juustoa perunarieskalle.
2: Täytä rieskan päälle lohiviipaleet reunasta reunaan niin että ne peittävät koko perunarieskan
3: Kierrä rieska tasaiseksi rullaksi ja kääri se talousmuoviin. Anna seistä jääkaapissa yön yli.
4: Poista talousmuovi ja leikkaa perunarieska sopivan paksuiksi paloiksi, pursota smetanaa päälle, hieman siianmätiä kruunuksi ja lopuksi koristele pienellä tillinvarrella.