Kesäisiä makuja!

Nyt on paras aika nauttia mansikoita. Mansikka, marja jolla on se ominainen maku – hieman hapan ja samalla makea sekä tarpeellisen märkä- on kesämakujen todellinen lähettiläs. Mansikoita voi nauttia kera pieni määrä kylmää kermaa. Niitä voidaan sekoittaa ja koristella kakkuihin. Niitä voidaan syödä sellaisinaan, niitä voidaan kuivattaa ja pakastaa. Niitä voidaan keittää ja jopa paistaa, sillä mansikoiden käyttöalue on suuri, ja niitä voidaan käyttää kaikenlaisissa resepteissä lähes loputtomiin. Tässä saat joitakin pieniä, yksinkertaisia ​​ja herkullisen hyviä reseptejä mansikoista.

Mansikoita kolmessa eri muodossa: Mansikka-cappuccino, mansikkasorbetti ja marinoituja mansikoita 

Mansikkainen kesäMansikkainen kesä

 

Mansikka-cappuccino 4 hengelle

10 kpl tuoreita mansikoita

2 rkl konjakkia

1 tlk sokeria

pari pientä tuoretta mintun oksaa tai kirveliä

Aja ainekset mikserin kautta hienoksi seokseksi, kaada isoihin juomalaseihin ja anna seistä jääkaapissa noin tunnin verran ennen tarjoilua.

Mansikkasorbetti 4 hengelle

½ litra tuoreita mansikoita

3 kpl kananmunan valkuaisia

½ dl tomusokeria

½ dl Grand marnier -likööriä

2-3 rkl sitruunamehua

Aja mansikat mikserissä hienoksi seokseksi, lisää alkoholi ja sitruunamehu. Vatkaa kananmunan valkuaiset tomusokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää mansikkaseos kananmunan valkuaisvaahdon kanssa ja sekoita varovaisesti yhteen. Anna seoksen jäähtyä pakastimessa noin pari tuntia ennen tarjoilua. Tarjoile mansikkasorbetti esimerkiksi mustikkakastikkeen kanssa tai sellaisenaan.

Herkullisia mansikoitaHerkullisia mansikoita

 

Marinoidut mansikat 4 hengelle

1 l mansikoita

2 dl sokeria

1 dl hienoksi silputtua sitruunamelissaa

½ dl valkoviiniä, esimerkiksi: Kreuznacher Kronenberg Kerner 2008. Saksa

Paloittele mansikat lohkoiksi ja asettele ne isoon kulhoon, kaada päälle sokeri, viini ja lopuksi tuoreet silputetut sitruunamelissan lehdet. Sekoita hyvin ja anna seistä huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.

Hyvää ja maukasta kesää kaikille.