Kunniakonsulit herkuttelivat Oslossa

Suomen Norjan kunniakonsulit kokoontuivat vuosittaisille kunniakonsulipäiville suurlähettilään residenssiin 9. ja 10. maaliskuuta. Kunniakonsulit ovat edustustollemme tärkeä kumppaniverkosto, joka täydentää Suomen edustustoverkkoa maailmalla. He ovat yksityishenkilöitä, jotka hoitavat kunniatehtävää sivutoimisesti palkkiotta. Mielenkiintoisen ohjelman lisäksi osoitimme kunniakonsuleille arvostuksemme tarjoamalla heille Suomi 100 -juhlamenun.

Kunniakonsulipäivien tarjoilut esittelivät suomalaista ruokakulttuuria

Ruokailujen suunnittelun lähtökohtana oli Suomi 100 -juhlavuoden menu ja sen taustalla oleva ideologia, joka peilaa suomalaista ruokakulttuuria, perinteisiä ruoanvalmistusmenetelmiä sekä Suomessa tyypillisesti käytettyjä raaka-aineita. Makujen kulinaarinen matka kulkee läpi Suomen puhtaan luonnon eli niittyjen, metsien, järvien, meren ja soiden. Marjat, metsäsienet, riista ja suomalaiset viljelykasvit ovat menujen selkärankana.

Punajuuret matkalla uuniin
Punajuuret matkalla uuniin

Kunniakonsuleiden lounas

Suomen suurlähettilään residenssissä

torstaina 9. maaliskuuta 2017

Suomi 100 -menu

Mustikkamarinoitua graavilohta,

kevätsalaattia ja uunissa paahdettua punajuurta

***

Pariloitua poronfileetä,

rukiilla ja kasviksilla täytettyjä kaalikääryleitä,

porkkanamuhennosta ja maustepippurikastiketta

***

Metsämarjajäädyke ja mustikkamelba

 

 

Suomi100 –menu elää sesongin mukaan

Vuoden mittaan ruokalista elää tilaisuuden ja sesongin mukaan. Mukaan mahtuu myös moderneja suomalaisia innovaatioita. Toisen päivän lounasbuffetissa oli muun muassa tarjolla pohjanmaalaisen Kyrö Distilleryn Napue -ginillä marinoitua silliä. Napue -gini palkittiin vuonna 2015 kansainvälisessä viini- ja alkoholikilpailussa (IWSC) maailman parhaana gininä.

Cocktail-pöydän herkkuja
Cocktail-pöydän herkkuja

 

Kunniakonsuleiden buffetlounas

Suomen suurlähettilään residenssissä

perjantaina 10. maaliskuuta 2017

MENU

Napue -ginillä marinoitua silliä

Punajuurisalaattia

Suomalaista metsäsienisalaattia

Muikunmädillä ja smetanalla täytettyjä kananmunia

Savustettua lohta ja sinappikastiketta

Savustettuja pikkumuikkuja

Vihersalaattia ja yrttikastiketta

Paistettua taimenta ja valkoviinikastiketta

Hirvipihvejä ja puolukkaa

Uunissa paahdettuja juureksia

Valikoima suomalaisia marjajälkiruokia

Valikoima suomalaisia marjajälkiruokia
Valikoima suomalaisia marjajälkiruokia

 

Kunniakonsulin tehtävät

Kunniakonsuli edistää osaltaan Suomen ja Norjan kaupallis-taloudellisia ja kulttuurisuhteita ja osallistuu Suomen maakuvan vahvistamiseen. Kunniakonsuli voi neuvoa suomalaisyrityksiä paikallista yrityskulttuuria koskevan tiedon saannissa sekä yhteistyökumppanien etsimisessä.

Kunniakonsuli voi myös neuvoa ja opastaa hädänalaiseen asemaan joutuneita tilapäisesti ulkomailla oleskelevia Suomen kansalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia ulkomaan kansalaisia yhteydenpidossa paikallisiin viranomaisiin tai lähimpään Suomen suurlähetystöön tai konsulaattiin. Norjassa Suomella on yhteensä 21 kunniakonsulia ympäri maata.

Suomen Norjan kunniakonsulit yhteiskuvassa
Suomen Norjan kunniakonsulit yhteiskuvassa