Sibelius-juhlavuoden suklaiset suupalat / Sibelius jubileums chokladsnittar

Kukapa olisi 150 vuotta sitten uskonut, että vielä jonakin päivänä suomalainen säveltäjä olisi yhtä kuuluisa kuin Mozart, Beethoven, Hayden tai Grieg.

Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta Jean Sibeliuksen syntymästä, ja hänen musiikkinsa on suosittua ja rakastettua ympäri maailman. Kunnioittaaksemme Sibeliusta olemme luoneet leivoksen, joka tavalla tai toisella yrittää välittää sitä kiitollisuutta, jota tunnemme tätä suurta säveltäjää ja hänen elämäntyötään kohtaan.

Resepti

Ainesosat:

  • 200 g voita
  • 4 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 2 tlk vaniljasokeria
  1. Laita uuni lämpiämään 185 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita joukkoon kaakojauhe, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja lopuksi voi.
  5. Sekoita ja kaada haluamaasi vuokaan. (Jos käytät tavallista uunipannua, tee 1.5-kertainen annos )
  6. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä ja tee sillä aikaa valkosuklaakuorrute.

Valkosuklaakuorrute:

    • 200 g valkosuklaata
    • 200 g Philadelphia naturell –tuorejuustoa tai jotakin muuta tuorejuustoa

1. Palastele valkosuklaa ja laita sen kulhoon.

2. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita silloin tällöin. Tai sulata vesihauteessa, kulhossa kiehuvan veden päällä.

3. Laita suklaa hetkeksi syrjään ja anna jäähtyä hetki niin, että se on hieman huoneenlämpöistä lämpimämpää.
4. Sekoita tuorejuusto kulhossa pehmeäksi ja lisää valkosuklaa.

5. Anna valkosuklaakuorrutteen jäähtyä hetken aikaa.

6. Levitä kuorrute kakun päälle nuolijalla.

Leikkaa lopuksi kakku annospaloiksi ja koristele se sulatetusta tummasta suklaasta tehdyillä G-nuottiavaimilla. Jos haluat briljeerata, käytä tarjoiluastiana peiliä, johon olet tehnyt tummalla suklaalla nuottiviivaston.

Mukavaa syksyä ja ilahduttavia hetkiä Sibeliuksen seurassa!

Christian Tikkanen

Sibelius suupalat

 

Sibelius jubileums chokladsnittar

Vem skulle trott då för 150 år sedan att Finland skulle få en kompositör som skulle bli lika världskänd som både Mozart, Beethoven, Hayden eller Grieg.

Det är i år 150 år sedan Jean Sibelius blev född och hans musik är fortfarande lika populär som älskad världen över. För att hylla honom har vi skapat ett bakverk som på ett eller annat sätt ska försöka förmedla den tacksamhet vi känner inför vår stora kompositör och hans livsverk.

Recept

Ingredienser:

  • 200 g Smör
  • 4 ägg
  • 4 dl Socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  1. Sätt på ugnen på 185 grader. Smält smöret i en kastrul
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda i kakao, vetemjöl, vaniljsocker och till sist smöret.
  4. Vispa ihop och häll upp i önskad form (Kom ihåg att göra 1 1/2 sats till en ”vanlig/stor” långpanna.)
  5. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.
  6. Låt kakan svalna & gör under tiden den vita chokladtoppingen

 

Vit choklad topping:

  • 200 g vit choklad
  • 200 g Philadelphiaost naturell eller annan naturell färskost

 

1.  Bryt den vita chokladen i bitar och lägg i en bunke.

2.  Smält i mikro och rör då och då. Eller smält i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

3.  Ställ den vita chokladen åt sidan att svalna till lite över rumstemperatur.

4. Rör osten krämig i en skål och rör ner den mjuka vita chokladen.

5. Ställ in vitchokladtoppingen och låt den svalna i kylen.

6. Bred toppingen över bakverket när det har svalnat med en slickepott.

Till sist skär kakan i portionsbitar och dekorera med en skriven ”G-klav” i mörk choklad över kakbitarna.

Vill du riktig briljera lägger du kakbitarna på en spegel med notskrift gjord av mörk choklad varifrån kakan sedan serveras till gästerna.

Trevlig höst och många glädjande stunder i Sibelius sällskap.

Christian Tikkanen