Singapore ja Suomi – täydellinen pari!

Singaporella ja Suomella on paljon yhteistä, mikä voi yllättää. Suhteemme ovat lämpimät, ja onpa Singapore jopa kosinut Suomi-neitoa muutama vuosi sitten. Suhteemme vakavuuden ja kosinnan todellisen tarkoitusperän selvitämme ensi vuonna. Silloin juhlimme Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja teemme sen täällä Singaporessa isosti. SF100 tulee näkymään, kuulumaan ja maistumaan Singaporessa.

Samaa, samaa, mutta erilaista

Singaporella ja Suomella on paljon yhteistä, vaikka sitä ei heti arvaisi. Väkilukumme on suunnilleen yhtä suuri, tosin Singaporen 5,5 miljoonainen väestö asuu Helsingin kokoisella alueella. Molempien maiden koulutustaso on korkea, historioissa löytyy yhteneväisyyksiä, ja ikärakenteemme ovat samankaltaiset. Huippuosaamista löytyy high techissä, innovaatioissa sekä tieteessä ja tutkimuksessa.

Singapore on tunnettu korkeista rakennuksistaan. Kuva: Riku Mäkelä
Singapore on tunnettu korkeista rakennuksistaan. Kuva: Riku Mäkelä

Sääntöjä riittää täällä Singaporessa, kuten norminpurkutalkoiden jälkeen Suomessakin. Singaporelaiset ovat käytännönlähteistä kansaa, samoin kuin me suomalaisetkin haluamme itsestämme ajateltavan. Kun singaporelaiset hikoilevat kosteassa ja kuumassa ilmanalassa, me suomalaiset teemme sen saunassa.

Finland, will you marry me baby?

Singaporelaisten silmin Suomi on eksoottinen, kaukainen maa, jossa asuu koulutettu kansa, jolla on erikoinen ruokakulttuuri, loputon talvi sekä tietenkin saunat. Suomella on täällä hyvä maine, Suomea arvostetaan ja se tehdään aasialaisittain ”etäisesti”. Tästä esimerkkinä on Suomi-neidon kosinta videolla elokuussa 2013 National Day Proposalin yhteydessä.

Kosinta oli osa Mentos-pastillien promootiokampanjaa, jonka taka-ajatuksena oli saada naimakaupalla lisää tilaa Suomesta tiukkaan kansoitetulle Singaporelle. Singaporelaisethan kutsuvat rakasta kotimaataan kuvainnollisesti pieneksi punaiseksi pisteeksi, ”little red dot”, jollaisena Singapore maailmankartalla näkyy. Kosiolaulussa Suomesta on nostettu esille muun muassa joulupukki, talvi ja sauna.

Singapore jaksaa ihmetyttää. Kuva: Noora Pietilä
Singapore jaksaa ihmetyttää. Kuva: Noora Pietilä

Suomi 100-kekkerit Singaporessa

Suomi on melkein tuplasti Singaporea vanhempi, mutta se ei suhdetta haittaa. Viime vuonna Singapore täytti 50 vuotta ja juhli näyttävästi; oli monenlaisia tapahtumia kansalaisille. SG50 näkyi ja kuului katukuvassa läpi vuoden.

Ensi vuonna meillä on syytä juhlaan, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Täällä Singaporessa olemme päättäneet tehdä sen isosti, ministä tuppaa aina tulemaan maxi. Järjestämme niin businesshenkisiä kuin kulttuuripainotteisia tapahtumia tuoden suomalaista osaamista esille. SF100-ohjelma Singaporessa sisältää suomalaisia makuja ja säveliä ja paljon muuta.

Seuraa ohjelmakalenterimme päivittymistä sosiaalisten medioiden kanavissa, Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Meidät löytää käyttämällä hashtagia #SF100SG. Vielä voit ilmoittautua myös partneriksemme ja päästä mukaan koko vuoden toteutukseen.

Tahdon?

Suomi100 juhlavuosi on oiva tilaisuus vahvistaa entisestään maakuvaamme Singaporessa. Mutta tosiasiassa tämän kaiken me teemme varmistuaksemme Singaporen kosinnan vakavuudesta. Suomi-neito ei ole vielä kosintaan reagoinut, ja jännityksellä jäämme odottamaan vastausta. Mitä siitä seuraakaan, jos vastaus on ”tahdon”?

Linkki kosiolauluun