Ota selfie ihmisoikeuskampanjaan!

Tule mukaan #WeSupportHumanRights-kampanjaan tukemaan ihmisoikeuksia. Kampanja on osa Suomen puheenjohtajakautta Euroopan neuvostossa.

Ulkoministeri Timo Soini ja Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland. Kuva: Sabina Mäki

Kampanjaan valitut viestit tuovat esiin Suomen puheenjohtajakauden painopisteitä, jotka ovat laajemminkin Suomen ihmisoikeuspolitiikan pääteemoja: ihmisoikeuksien universaalius, oikeusvaltio, ilmaisunvapaus sekä tasa-arvo ja naisten oikeudet. Lisäksi korostetaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen merkitystä: jokaisella Euroopan neuvoston jäsenvaltioiden reilusta 830 miljoonasta ihmisestä on mahdollisuus tehdä yksilövalitus ihmisoikeustuomioistuimeen.

Kuinka voin osallistua ihmisoikeuskampanjaan?

Kampanjan idea on yksinkertainen: valitse itsellesi mieluinen teksti (voit tulostaa kampanjakyltin kampanjasivulta, katso linkit blogin lopussa), ota tai pyydä jotakuta ottamaan itsestäsi kuva kyltin kanssa ja lähetä se somessa hashtageilla #WeSupportHumanRights ja #FinlandCoE.

Ketkä ovat jo osallistuneet?

Kampanjaan ovat osallistuneet esimerkiksi tasavallan presidentti Sauli Niinistö, ulkoministeri Timo Soini, Euroopan neuvoston pääsihteeri Thorbjørn Jagland sekä Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu Dunja Mijatovič

Kampanjakuvia voi katsella kampanjasivustolla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kuva: TPK

Mistä löydän kampanjakyltit?

Voit tulostaa englannin- ja ranskankieliset kyltit kampanjasivustolta. Suomen- ja ruotsinkielisiä kylttejä löytyy ulkoministeriön EN-puheenjohtajuussivustolta.

Tule mukaan edistämään ihmisoikeuksia!