Mikä on maailman turvallisin maa?

Turvallisuushakuisuus ja terve itsesuojeluvaisto on hyvä asia. Erityisesti nykymaailman menoa ja uutisointia seuratessa uhkakuvat kuitenkin tuntuvat paisuvan kohtuuttomiin mittasuhteisiin. Samalla ihmisten turvallisuudentunne järkkyy tarpeettomastikin.

Epävakaudesta ja arvaamattomuudesta näyttää tulleen pysyvämpi ilmiö. Ratkaisua maailmaa riivaaviin ongelmiin ei ehkä löydetä yhtä helposti kuin tuttu joululaulu antaa ymmärtää: ”Voi, jos jostain saada voisin suuren puurokauhan, sillä antaa tahtoisin mä maailmalle rauhan.”

Väkivallan uhka on viime kuukausina korostunut ja sen myötä moni ulkomaanmatkaa suunnitteleva suomalainen on alkanut miettiä, minne vielä uskaltaa matkustaa. Onpa konsuliasioiden yksiköstä suoraan kysyttykin, mikä mahtaa olla maailman turvallisin maa. Viranomaisella on korkea kynnys arvioida mitään matkakohdetta täysin turvalliseksi. Sen sijaan kehotamme aina matkalla noudattamaan varovaisuutta.

Lähes mitä tahansa voi tapahtua missä tahansa. Paras konsti varautua matkan yllätyksiin on ottaa matkavakuutus, joka kattaa sekä henkilövahingot että matkatavarat.

Näin juhlapyhien alla vastaus otsikon kysymykseen saattaa kuitenkin löytyä läheltä – eikä sinne matka edes kovin kauan kestä, Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä.

Ulkoministeriön konsuliasioiden yksikkö toivottaa kaikille rauhallista joulua ja turvallista tulevaa vuotta!