Suojelusenkelin kahvitauko

Noin puolet ulkomaille matkustavista suomalaisista luottaa vuorenvarmasti siihen, ettei matkalla tapahdu mitään. Suojelusenkeli turvaa selustan tai oma valppaus ja tilannetaju riittävät selviämään tilanteessa kuin tilanteessa. Vai kuinka muuten voisi selittää sen, että tuo mainittu puolet matkalaisista reissaa ilman henkilövahingot kattavaa matkavakuutusta?

Kuva: Jason Bolonski, Flickr.com, cc-by-2.0
Kuva: Jason Bolonski, Flickr.com, cc-by-2.0

Suurin osa ulkomaanmatkoista sujuukin ilman kommelluksia. Vuosittain tuhannet suomalaiset kuitenkin päätyvät ulkomailla tilanteisiin, joissa matkavakuutus olisi ollut tarpeen ja hyödyllinen.

Nyt kesälomakauden ollessa parhaimmillaan on taas odotettavissa huomattava määrä hyvin kalliita sairaus-, onnettomuus- ja rikosuhritapauksia, joiden kustannukset kattaisi matkavakuutus, jos sellainen olisi hankittu. Myös monelle ulkomailla kuolleen henkilön omaisella tulee yllätyksenä – ja järkytyksenäkin, että vainajan kotiuttaminen matkakohteesta kotimaan multiin saattaa maksaa useita tuhansia euroja. Tällaisia kustannuksia valtio ei maksa; ei milloinkaan, eikä missään olosuhteissa.

Ennen matkalle lähtöä tarkista siis, että vakuutuksesi on voimassa ja kattaa myös henkilövahingot. Erityisesti jos sinulla on jokin sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, varmista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi. Ellei sinulla vielä ole matkavakuutusta, hanki se nyt – jottei se unohdu siinä vaiheessa, kun innostut äkkilähdöstä maailman ääriin tai Tallinnan risteilystä.