Viides suomalais-egyptiläinen musiikkisilta käynnistyi 29.3. Sillan puitteissa suomalaiset mestarit kouluttavat nuoria egyptiläisiä muusikoita. Koulutuksen tuloksia voi kokea sarjassa egyptiläis-suomalaisia konsertteja.
Vuoden 2011 silta peruuntui Egyptin vallankumouksen vuoksi, sen piti olla silloin viides kerta. Neljännen sillan päätöskonsertti vuonna 2010 jäi mieleen lämminhenkisenä tapahtumana, joka huokui nuorten egyptiläisten elämänmyönteisyyttä ja intoa.
Länsimaisen taidemusiikin harrastus on Egyptissä luonnollisesti ollut kapealla, mutta kuitenkin vakaalla pohjalla. Laulun ja tanssin alalla maasta on ponkaissut maailmalle myös tähtiä. Konsertit pidetään Kairon oopperassa. Se on vallankumouksen jälkeen ryhtynyt ottamaan ohjelmistoonsa entistä enemmän kansan-, maailman-, arabimusiikkia ja elokuvia. Oopperatalo voi todennäköisesti näin paremmin puolustaa budjettiaan uudessa Egyptissä.
Taiteen vapaudelle suotu julkinen tila on osoittanut kapenemisen merkkejä Egyptissä. Iranilainen Oscar-voittajaelokuva avioero jäi näyttämättä Kairon yliopiston elokuvakerhossa islamistien vastustaessa sitä. Samankaltaisia tapauksia on ollut viime aikoina useita. Ne johtuvat enemmän itsesensuurin harjoittamisesta kuin viranomaisten päätöksistä.
Kulttuuria voi pitää yhteiskunnallisen kypsyyden yhtenä mittarina. Egyptillä on hyvin rikas kulttuuriperintö. Kulttuuri tarjoaa hienot puitteet yhteistyöhön rajojen yli ja rakentaa siltoja ihmisten välille. Kliseeksi muuttuneen viisauden mukaan musiikki ei tunne rajoja. Musiikki antaa ihmisille mahdollisuuden unohtaa arki ja kokea kauneutta. Maanantaina 2.4. pidettävässä päätöskonsertissa soisi kokevansa samaa elämisen iloa kuin kaksi vuotta sitten.