Ei ruuhkaa

2

Ei ruuhkaa

aamuruuhkaa elokuussa

Madrid on elokuussa ruuhka-aikoina tyhjä, ja liikkuminen on todella helppoa, stressitöntä. Kun monimiljoonainen kaupunki on näin hiljainen, niin huiman määrän madridilaisia pitää olla samaan aikaan jossakin päin Espanjaa tai maailmaa. 

Tilastojen mukaan vaikuttaisi kuitenkin siltä, että monet pysyvät talouskriisin keskellä kotonaan tai lähiseuduilla. Pohjois-Espanjan matkailuyrittäjät ovat raportoineet jopa 40 % pienemmistä turistivirroista. 

Kotimaisen matkailun hiipumisesta huolimatta turismi kasvoi ensimmäisen puolen vuoden aikana 4,7 %. Ulkomaiset turistit eivät ole Espanjaa hylänneet. Pohjoismaista saapui turisteja 11 % aiempaa enemmän, mutta huimimman kasvun toivat venäläisturistit – määrä lisääntyi 35 %.

Hyvä niin. Espanjalaiset eivät nyt kuluta, joten Espanjan kasvu on viennin ja turismin varassa. Vienti kasvoi kesäkuussa 5,1 %. Hyvä uutinen sekin.

Jukka-Paco Halonen

Visit Finlandin, entinen MEK, edustaja Espanjassa Jukka-Paco Halonen tuli Barcelonasta kertomaan syksyn suunnitelmista. Tehtävä on osa-aikainen, joten läheskään täysiä matkailuneuvontapalveluja ei espanjalaisille voida tarjota. Norjan matkailunedistämisen resursseihin on huima matka. Syksylle on suunnitteilla oikein hyvältä kuulostanut yhteispohjoismainen markkinointitapahtuma Madridissa ja Barcelonassa. Paco on tulossa mukaan kehitteillä olevaan Team Finland -konseptiin.

Madridissa on ollut todella kuuma. Kun Madridissa tuulee kuumimpaan aikaan, niin se on melkein sama kuin puhaltaisi saunassa toista selkään. Luin juuri antikvariaatista löytämäni G.A.Gripenbergin kirjan Diplomaatin arkipäivä. Ainakin 1920 – 1930 -luvuilla Espanjan ulkoministeriö ja ulkomaiset edustustot muuttivat kuumimmaksi ajaksi meren äärelle pohjoiseen, San Sebastianiin. Kirjan kuvauksen perusteella virkamiehen arkipäivä oli silloin aika erilaista kuin nykyisin.

Itse lensin Helsinkiin, missä alkaa viikon kestävä, vuosittainen suurlähettiläskokous. Maanantaina puhuu mm. Venäjän ulkoministeri Lavrov.

Kommentit

Juha Helvelahti 9 vuotta sitten

Huh,hellettä. Rannikolla on kuuman sään lisäksi erittäin kosteaa. Olo on kuin turkkilaisessa saunassa. Madridissa vissiin ilmanala on kuivaa.

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply