JÄÄKIEKKOHUUMAA CÁDIZIN SATAMASSA

2

JÄÄKIEKKOHUUMAA CÁDIZIN SATAMASSA

Pohjanmaan saapuminen satamaanMiinalaiva Pohjanmaa teki huoltopysähdyksen Cádizin satamaan viikonloppuna. Laivan peräkannella sunnuntai-iltana järjestetyllä vastaanotolla sateli espanjalaisten upseerien kiitoksia. Suomalaisten osaaminen ja paneutuminen tehtäväänsä EU:n Atalanta-operaatiossa oli selvästikin tehnyt vaikutuksen. 

JääkiekkofinaaliLaivan väki oli saanut jotenkin viriteltyä jääkiekkofinaalin näkyviin valkokankaalle ja sille paikan laivan peräkannelle. Vaikka jääkiekko olikin cádizilaisille vieras laji, heille ei jäänyt epäselväksi jääkiekon merkitys suomalaisille. Suomalaissotilaiden myötäeläminen oli vahvaa ja Maamme-laulu raikasi vakuuttavasti.

Eurooppa-päivä MadridissaKun viikko alkoi maanantaina Madridissa tilaisuudella, jossa Espanjan viranomaiset nostivat EU-lipun salkoon Eurooppa-päivänä, viikko päättyi Cádizissa Suomen maailmanmestaruuden juhlintaan EU-operaatiosta palaavalla miinalaivalla.  

 

MAANJÄRISTYS LORCASSA

Hannu Ripatti ja Mika KoskinenMurciassa tapahtui keskiviikkoiltana tuhoisa maanjäristys. Se oli hyvä muistutus lähetystölle, että mitä tahansa voi tapahtua milloin vain. Kun ensimmäisten tietojen perusteella ei voitu sulkea pois, ettei tapahtuma vaikuttaisi jotenkin myös suomalaisiin, käynnistimme oman kriisiryhmämme toiminnan. Avasimme lähetystön ja laitoimme tilanteesta tietoa myöhään yöhön Suomeen ja Facebookiin. Tapahtuma pysäytti alue- ja kuntavaalikampanjat. Tasavallan presidentti. pääministeri ja ulkoministeri välittivät osanottonsa Espanjan kuninkaalle, pääministerille  ja ulkoministerille.

 TIEDOTUSTA ESPANJASTA

LakimiesyhdistysViikon aikana lähetystön toimintaan ja Espanjan tilanteeseen kävi tutustumassa parikin ryhmää. Selostimme puolustusmateriaaliseminaariin osallistuneille sekä myös Suomalaiselle lakimiesyhdistykselle Espanjan ajankohtaisia asioita.

 MUITA TAPAHTUMIA

Puolustusasiamiehen lounaaltaRanskasta käsin toimiva Suomen puolustusasiamies Espanjassa on vaihtumassa. Everstiluutnantti Vehkaoja kävi Madridissa perinteisillä jäähyväiskäynneillä eri viranomaisissa. Residenssissä järjestetyllä lounaalla oli mukana puolustusasiamiehemme vastinpareja Madridissa.

Tapani Kaskeala, Pekka Tolonen, Martti Pärssinen

 Mietimme jälleen myös koulutusosaamisviennin edistämistä. Tällä kertaa sparraustukenamme oli kansainvälisten rahoituslaitosten asiantuntija Tapani Kaskeala Finprosta.

 

Suomen kannanmuodostus Portugalin tukipakettiin oli Espanjalle hyvin keskeinen asia. Välitimme täällä tietoa neuvottelujen etenemisestä ja lopputuloksesta. Huojennus oli Espanjassa melkoinen, kun paketti lopulta Suomessa syntyi. Tapasimme Pohjoismaiden lähettiläiden kokoonpanolla pääministeri Zapateron suunnittelu- ja tutkimusyksikön päällikön. Tarkoitus oli puhua muusta, mutta Suomen tilanne sai jälleen paljon huomiota.

Kommentit

Bobbie 10 vuotta sitten

That’s a mold-breaekr. Great thinking!

Riitta Moisander & Christine Lund 8 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply