KANSAA KADUILLA

1

KANSAA KADUILLA

Mielenosoitus ToledossaEri puolilla Espanjaa osoitettiin sunnuntaina mieltä hallituksen viikko sitten julkistamaa työmarkkinareformia vastaan. Kaikki sujui kuitenkin erittäin rauhallisesti, vaikka mielenosoitukset saivat odotettua enemmän osallistujia. Mielenilmauksista huolimatta 66 % kansalaisista pitää tuoreen mielipidemittauksen mukaan uudistuksia välttämättöminä Espanjan kilpailukykyisyyden parantamiseksi.

Residenssissä oli viime viikon lounasvieraana tunnetun espanjalaisen taloustutkimuslaitoksen suhdannejohtaja. Ekonomisti oli yllättynyt pääministeri Rajoyn uudistusten nopeudesta. Tuli myös selväksi, kun ammattilainen pöytäsi lukuja, että Espanjalle ei tule olemaan helppoa saavuttaa EU:n asettamaa vuoden 2012 budjettivajetavoitetta (4,4 %). Yritys tähän on kuitenkin vakava ja todellinen.Istumajärjestys

Osa lounaiden valmistelua on istumajärjestyksen tekeminen. Nyt oli väkeä 6 henkilöä, joten tehtävä oli helppo. Isomman joukon kanssa menee istumakarttojen miettimiseen pidempi aika, ja luonnoksia saa tuhertaa välillä useita.

 

Videoneuvottelulaitteisto valmiinaSaimme Helsingistä nykyaikaisen videoneuvottelulaitteiston. Videoyhteys on oiva väline kriisitilanteissa. Kun voimme olla suoraan yhteydessä ulkoministeriön tilannehuoneeseen sekä välittää videolinkin kautta tietoa kentältä ja vastaanottaa toimintaohjeita, kriisin hoito ja koordinaatio tehostuvat.

 Osassa Espanjan kouluja oli viime viikolla hiihtoloma. Ymmärrettävistä syistä ei kuitenkaan tällä nimellä. Lumi on kuitenkin mukana myös espanjalaisessa talvilomaterminologiassa, vaikka lunta onkin vain vuorilla. Espanjan kouluissa vietetään valkoista viikkoa, Semana Blancaa. Oma työviikkoni oli tästä syystä vain kaksipäiväinen, mikä puolitti tämänkin kirjoituksen.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 10 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.