Kolme lounasta ja yleislakko

1

Kolme lounasta ja yleislakko

Espanjan valtiovarainministeri Cristóbal Montoro raotti alkuviikosta meille EU-maiden lähettiläille perjantaisen budjettiesityksen sisältöä. Kun ministeriä tässä lounastapaamisessa kuunteli, niin ei hallituksen uudistustahtoa ja sitoutumista ainakaan voinut epäillä. Paljon on Espanjassa tehty ja paljon tullaan vielä kevään aikana tekemään.

Vaikka Montoro leikkausluvuista etukäteen varoitti, luvut olivat vielä perjantainakin kovia. Kyyti ei ole auvoista, kun ministeriöiden menoja leikataan keskimäärin 17 %, ”julkisten töiden ministeriön” 35 %, ja ulkoministeriön yli 50 %. Mutta vaihtoehtoja ei ole.

MontoroEräs valtiovarainministeriön korkea virkamies oli puolestaan vieraana pienemmän EU-porukan lounaalla. Hänen kanssaan käytiin läpi sitä, miten vuoden 2011 vaje saattoi olla niin paljon ilmoitettua suurempi.

Kolmas lounas oli Madridin suomalaisten yrittäjien kanssa. Viralliselta taholta kuultu asettui reaalimaailman kehyksiin.

Talousteema jatkui Madridin kansainvälisessä koulussa. Lukioluokat olivat järjestäneet keskustelutilaisuuden Espanjan taloudesta meille viidelle EU-maan lähettiläälle. Tuli tiukkoja kysymyksiä. Vieraan maan edustajana ei oikein voi mennä neuvomaan, mutta Viron suurlähettiläskiersin otsikon selostamalla Suomen 1990-luvun alun lamakokemuksia.

Yleislakkopäivä oli Madridissa hyvin rauhallinen ja kaukana Barcelonan palaneista roskiksista. Liikenteen minimipalvelut toimijat, ja kuppilat olivat entiseen tapaan auki. 

Talousasioiden lomassa käväisin CentroCentro –kulttuurikeskuksen avajaisissa. Kun meille on itsellemme näyttely tulossa kesäkuussa, niin naamaa on syytä näyttää. Keskuksen johtaja soittikin seuraavana päivänä näyttelystämme. Strategia toimi.

CentroCentroMadridin Suomi Seura täytti 25 vuotta. Toiminta on hiipunut, mutta Seura on hengissä. Tarjosin syntymäpäiväkahvit ja leivokset seuran ainoalle aktiiville Seija Saukkoselle. Madridin Suomi Seurasta on erillinen juttu nettisivuillamme.

Tiina Mäkelä Barcelonasta kävi esittelemässä uusia ajatuksia suomalaisen koulutusosaamisen siirtämisestä Espanjaan. Tiinasta on tulossa juttu nettisivuillemme tällä viikolla. Päivitimme myös tilannetta Barcelonan suomalaisen koulun hankkeessa. Asiat etenevät hyvään suuntaan.

Aurinkorannikon talvipappi Jorma Kukkonen käväisi myös Madridissa. Käytiin katsomassa eilen Atlético de Madridin kotiottelu Getafea vastaan. 3-0. Hienoja maaleja. Rautalampi maailmankartalle: olemme samalta kirkonkylältä.

Tiina Mäkelä

Jorma Kukkonen

 

 

 

 

 

 

Suomi Seura sivuillamme:
http://www.finlandia.es/Public/default.aspx?contentid=245288&nodeid=36827&culture=fi-FI

CentroCentro: 
http://www.centrocentro.org/centro/home

eduDESIGN Finland:
http://edudesignfinland.com/

 

 

 

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.