Espanja ”luupissa”

1

Espanja ”luupissa”

Italian pääministeri Mario Monti ilmaisi äskettäin huolensa Espanjan maariskin tasosta. Espanjasta kyseltiin kovasti Helsingissäkin, missä selostin loppuviikolla eri puolilla uuden hallituksen toimia ja reformeja. Yritin parhaani mukaan kuvailla, miksi Espanjan tilanne on kuitenkin lopulta positiivisessa mielessä erilainen.

Lobbasin myös Aurinkorannikon sosiaalityöntekijäprojektin jatkoa ulkoministeriössä. Vastaanotto oli ymmärtäväistä, joskin paljon tulee riippumaan siitä, millaisiin leikkauksiin ministeriö joutuu, ja miten neuvottelut sosiaali- ja terveysministeriön kanssa sujuvat. Asiaan palataan lähiviikkoina.

UM:n aula UM:n aula

Poistuessani ulkoministeriöstä pihalle ilmestyi tasavallan presidentin virka-auto, jotka käytetään kun ulkomaiset lähettiläät jättävät valtuuskirjeensä. Takapenkkiä en uskaltautunut kokeilemaan, enkä pyytämään kyytiä lentokentälle, mutta valokuvan otatin tämän hienon Cadillacin vieressä.

Tasavallan presidentin virka-auto

Madridin päässä kävin valtiovarainministeriössä kartoittamassa Espanjan tilannetta. Viesti ministeriöstä oli selvä: luottamus syntyy kun tehdään, mitä on luvattu. Espanja tulee näin tekemään, ja maariski tulee laskemaan. Talouselämäkin halusi aiheesta artikkelin. Väänsin sitä viikonloppuna näkökulmana se, että Espanjassa päätetyt uudistukset ovat todellisia ja merkittäviä.

CentroCentro

Espanjan marraskuisten parlamenttivaalien jälkeen vaihtui myös moni kunnallinen virkamies. Kävimme Suomen Madridin instituutin kanssa tapaamassa Madridin kaupungin CentroCentro – kulttuurikeskuksen uutta johtajaa ja varmistamassa, että keskukseen kesäksi 2012 suunnittelemamme näyttely on myös uuden johdon ohjelmassa. Näin tuntui olevan, joten tässä keskeisessä Madridin kaupungin näyttelytilassa avataan kesäkuussa suomalaista ja espanjalaiata palvelumuotoilua kuvaava näyttely. Hanke on osa Helsinki World Design Capital 2012 –vuoden tapahtumia.

Olemme Twitter-aikakautemme ensimmäisen viikon aikana laittaneet uusiin Twitter-tileihimme (@EmbFinMadrid sekä @MKeinanen) paljon ajankohtaista tietoa suomeksi ja espanjaksi. Näin toimitaan jatkossakin, joten kannattaa liittyä seuraajaksi.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.