Andorra avautuu

1

Andorra avautuu

Lumihuippuisia Pyreneitä

Naiset saivat äänioikeuden Andorrassa vasta vuonna 1971. Tieto yllättää, mutta kun Andorrassa käy, sitä voi yrittää ymmärtää. Vuoret ovat pitäneet Andorran vuosisatoja eristyksissä. Tätäkin taustaa vasten Andorran uusin avautuminen ja taloudellisen perustan rakentaminen yhteistyölle EU:n kanssa on merkittävä muutos.

Andorran parlamentin puhemies esitteli parlamentin toimintaa meille Andorran perustuslain juhlintaan osallistuneille Andorran lähettiläille, ja Andorran ulkoministeri selvitti puolestaan Andorran uutta talousvisiota. Andorrassa on muun muassa suuri mielenkiinto saada enemmän hiihtoturisteja maan laskettelukeskuksiin. Markkinointikampanjoita on Suomeenkin suunnitteilla.

Andorran parlamentissa on muuten vieläkin kaappi, johon on seitsemän avainta. Aikoinaan parlamentin asiakirjakaapista sai paperit ulos vain, kun jokainen Andorran seitsemän vaalipiirin edustaja oli laittanut kaappiin avaimensa. Kätevää.

Andorran parlamentin kaappiPääkaupunki Andorra la Vella vuorten puristuksessa

 

 

 

 

 

 

Harri Kilpi UM:stä pitämässä sosiaalisen median koulutustilaisuutta

Suurlähetystökin avautui lisää. Saimme ministeriöstä sosiaalisen median kouluttajan päiväksi iskostamaan uusia oppeja. Perille meni. Avasimme kaksi twitter-tiliä: @EmbFinMadrid ja @MKeinanen. Tarkoituksenamme on tukea Internet- ja Facebook- sivujamme, ja jakaa nopeammin ja mutkattomammin hyödyllisiä linkkejä ja tietoa Suomesta ja Espanjasta, sekä lähetystöstämme.

Sosiaalityöntekijäprojektin ohjausryhmän kokous

Kysymysmerkki sen sijaan vielä on, miten avoimesti ministeriöissä tullaan suhtautumaan sosiaalityöntekijäkokeilun jatkamiseen. Projektin käynnistäminen ei ollut helppo prosessi. Helppoa ei tule olemaan jatkonkaan saaminen.

Pidimme projektin ohjausryhmän kokouksen Torremolinoksessa. Espanjalaistoimijoiden lisäksi paikalla oli sosiaali- ja terveysministeriön edustaja. Hankkeen ensimmäiset tulokset esitellään ministeriöille huhtikuun alkupuolella, jotta mietintä ministeriöissä saataisiin mahdollisimman nopeasti käyntiin. Tarve hankkeen jatkamiselle on kentältä käsin katsottuna selvä ja ilmeinen. 

Taekwondolahjakkuus Suvi Mikkonen suurlähetystössä

Suomalainen taekwondon urheilijalahjakkuus Suvi Mikkonen kävi esittelemässä olympiaprojektiaan. Suvi taisteli itselleen olympiapaikan Lontoon olympialaisiin, mikä on jo sinällään erinomainen saavutus. Euroopasta ei ole montaa edustajaa. Suvi harjoittelee Madridissa. Suvi Mikkosesta on haastattelu nettivisuillamme.

Espanjan varapääministeri Soraya Sáenz de Santamaría oli EU-maiden lähettiläiden aamukahvivieraana. Kahvit eivät jääneet kurkkuun, sillä varapääminsterin viesti oli selvä: Espanja hyväksyy EU;n asettaman 5,3 %:n vajetavoitteen kuluvalle vuodelle ja pysyy myös ensi vuodelle asetetussa 3 % tavoitteessa.

Espanjan reunat tulivat tämän viikon reissuissa tutuiksi: ensin matka Katalonian kautta Andorran vuorille, sitten Välimeri Torremolinoksessa ja Atlanttikin vilahti Baskimaan vihreyden läpi viikonloppuna ajellessa. Espanja on hieno ja moneksi taipuva maa!

Ajomatkalla lauantaina Madridista Suomea kohti auton GPS:stä hävisi Saksa kokonaan. Ostin Ranskasta uuden ja siinä Saksa näkyi. Ranska – Saksa -yhteistyö ”rules”.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.