EUROOPPAMINISTERI MADRIDISSA

2

EUROOPPAMINISTERI MADRIDISSA

Alexander StubbEurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tutustui ensimmäisenä suomalaisministerinä Espanjan uusiin valtaapitäviin Madridissa. Tapaamiset ministerimme espanjalaisen kollegan kanssa sekä pääministerin kansliassa Moncloassa painottuivat talouteen.

Suomen kannat kiinnostavat. Ministeri piti esitelmän Suomen näkökulmista Euroopan talouskriisiin, ja väkeä oli paikalla enemmän kuin isompien maiden Eurooppa-ministereiden tilaisuuksissa. Puheesta on erillinen juttu nettisivuillamme.

Seuraavassa kuvakoosteessa on otoksia kiireisestä päivästä. Valmistelukokouksessa käytiin läpi puheen elementtejä. Lehtimiehet haastattelivat Suomen kannoista Espanjan budjettivajeeseen. Ministeri hyödynsi autossa istumisen ajat twittaamiseen.

Valmisteleva kokous

Lehtimiesten haastattelu

 

 

 

 

 

Ministeri Stubb haastattelussa

 Tweettausta autossa

 

 

 

 

 

Positiivista Suomi-kuvaa syntyi viikolla myös Kataloniassa, kun suomalainen elintarvikkeiden ja lääkeiden paketointimateriaaleja ja -palveluja tuottava Wipak Oy avasi uuden tuotantolaitoksensa Llinars de Vallesissa. Paikalla oli yhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri perheineen, yhtiön hallitus sekä Llinars de Vallesin pormestari ja muita virkamiehiä. Nauha leikattiin Maamme -laulun soidessa. Tehdas työllistää 40 espanjalaista. Avajaisista on myös juttu nettisivuillamme.

Wipakin Katalonian tehdas

 Llinars de Vallesin pormestari

 

 

 

 

 

Uuden tuotantolaitoksen nauhan leikkaus

 

 

 

Kävin samalla Katalonian reissulla tapaamassa Pekka Tolonen ja Albert Ginjaumeyhdessä Finpron Pekka Tolosen ja Barcelonan kunniapääkonsulimme Albert Ginjaumen kanssa Välimeriunionin uutta, vastanimitettyä pääsihteeriä Fathallah Sijilmassia. Näin markkeerattiin jälleen sitä, että myös pohjoisen Suomi on kiinnostunut eteläisen Välimeriunionin toiminnasta. Pääsihteerit ovat vaihtuneet järjestössä valitettavan tiuhaan. Marokkolainen Sijilmassi on parin vuoden aikana jo kolmas pääsihteeri.

Jatkoimme viikolla vuokraneuvotteluja lähetystötiloistamme. Vuokrasopimus menee umpeen kesällä ja edessä on tuntuva vuokrankorotus, koska sopimuksemme on 15 vuoden takaa ja hyvin edullinen. Yritämme tinkiä kiivaasti, jotta voisimme jatkaa nykyisissä tiloissa. Pidemmän ajan visio on, että Finpro ja kulttuuri-instituutti vuokraisivat tilat samasta talosta. Näin voitaisiin muodostaa Suomi-talo ja saada yhteistyöhön vielä nykyistäkin enemmän yhdessä tekemisen meininkiä.

Me Pohjoismaiden lähettiläät tapasimme Espanjan ulkoministeriön poliittisen osaston päällikön ja saimme viimeisimmät näkemykset Syyrian tilanteesta.

Costa Blancan seurakunnan kuoro

Viikko päättyi komeaan Costa Blancan kuoron konserttiin Madridin saksalaisessa kirkossa. Tästä on tulossa erillinen juttu nettisivuillemme. Esittelin sunnuntaina kuorolle lähetystömme toimintaa pienellä kalvosetillä. Kuoro oli hieno vieras: ensimmäinen laulu jo ulko-ovella sisään tultaessa ja muutama vielä sisällä. Kuoro oli harjoitellut Madridin matkaa varten tiiviisti jo pitkään, ja se näkyi.

Kommentit

Jouni Pulli 12 vuotta sitten

Hyvä Markku Keinänen,

on erittäin arvokasta, että näytätte Suomen edustajana kiinnostuksemme Välimeren maita kohtaan, sen etelärannan valtiot mukaan lukien. Tässä asiassa meillä lienee paljon opittavaa myös espanjalaisilta. Haettaessa ratkaisua Espanjan talousongelmiin on selvää, että haasteet pystytään ratkaisemaan pitkäaikaisesti vain luomalla Iberian niemimaalle kasvua ja kilpailukykyä ja että espanjalaiset itse osaavat parhaiten haasteeseen vastata. Partnereiden apu on aina myös tervetullutta, varsinkin kun sitä tarjotaan yhteistyönä. Tässä kohdin EU voisi kannustaa Espanjaa panostamaan lisää Välimeriyhteistyöhön, mikä olisi meidänkin etumme.

Ponnistelut Suomi-talon aikaansamiseksi eivät mene hukkaan, sillä ns. yhden luukun palvelu on erittäin tärkeää myös asiakkaille ja luo lisäarvoa mm. palvelujanne käyttäville yrityksille.

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.