MINISTERIVIERAS BARCELONASSA

1

MINISTERIVIERAS BARCELONASSA

Asunto- ja televiestintäministeri Krista KiuruAsunto- ja televiestintäministeri Krista Kiuru vieraili Barcelonassa pidetyssä telelekommunikaation maailmankonferenssissa. Paikalla oli 65.000 ammattilaista yli 200 maasta. Ministeri kiersi tiiviiseen tahtiin läpi eri paviljonkeja ja näytteilleasettajia ja kävi keskustelut mm. Espanjan telekommunikaatiovaltiosihteerin kanssa. Oli hieno huomata kuinka Nokian kännykkäuutuudet saivat vipinää messuyleisöön. Missä oli eniten ruuhkaa, siellä oli Nokian tapahtuma.                                                               

Nokian osasto

Nokian pääjohtaja seminaaripuhujana

 

 

 

 

 

Madridin suurlähetystö sai palkinnon siitä, että olimme työyhteisö, joka oli menestynyt työtyytyväisyyskyselyssä poikkeuksellisen hyvin. Viisi parasta ”kolmen A:n edustustoa” palkittiin, ja osallistuimme videoyhteyden kautta valtiosihteerimme johtamaan palkintojenjakoseremoniaan Helsingissä.  

Kuva näkyi, mutta ääni ei kuulunut. Taputimme kun muutkin taputtivat. Valitettavasti meiltä jäi huomaamatta, että vaikka me emme kuulleet Helsinkiä, he kuulivat meitä. Syntyi todellinen ”läheltä piti” -tilanne, mutta onneksi kommenttimme olivat olleet ihan asiallisia.

 VideokonferenssiPalkinnonjakaja valtiosihteeri Torstila

 

 

 

 

 

Ulkoministeriön Välimeri-suurlähettiläs Risto Veltheim tuli Madridiin konsultaatioihin. Olemme olleet Suomessa jo pitkään aktiivisia Välimerta koskevissa asioissa. Logiikkamme menee niin, että yhtä lailla kuin itäinen ja pohjoinen kumppanuus ovat meille tärkeää, niin eteläinen naapuruus on keskeistä Espanjalle. Suurlähettiläs Veltheim on kokemuksellaan ja asiantuntemuksellaan noussut Välimeri-prosessin institutionaaliseksi muistiksi. Pidimme residenssissä Espanjan ulkoministeriön asiantuntijoiden kanssa aivoriihitilaisuuden Välimeriunionin seuraavista askeleista. On merkitystä sillä, että Suomesta löytyi hyviä ideoita ja näkemyksiä. Etelän ja Pohjoisen yhteistä pohdintaa yhteisistä intresseistä – näin asioiden pitää Euroopassa mennä!   

Välimeri-suurlähettiläs Risto Veltheim

Välimeri-suurlähettiläs Risto Veltheim

 

 

 

 

 

 

Murcian Katolisen yliopiston opiskelijoita 

Murcian Katolisen yliopiston 500 opiskelijaa jalkautuivat Madridiin, ja kävivät kyselemässä eri lähetystöissä, missä maat menevät. Me saimme vieraiksemme oikeustieteen opiskelijoita. Kysymykset vaihtelivat talouden tilasta äitiysloman pituuteen.

 

 

Suomen Madridin instituutti saa filosofian tohtori Auli Leskisestä uuden johtajan ensi Suomen Madridin instituutti uusi johtaja Auli Leskinensyksystä lukien. Me Madridin Suomi-toimijat kokoonnuimme kaikki residenssiin kertomaan omasta työstämme ja suunnitelmistamme. Suomalais-espanjalaisen kauppakamarin puheenjohtaja Kristoffer Manneskin oli paikalla, vaikka ei kuvassa näykään. Kehittelimme Suomi-talo –konseptia. Yhteistyömme tulee olemaan selvästi tiivistä jatkossakin.

 

Loppuviikolla pidettiin jälleen yksi Eurooppa-neuvoston kokous. Me Pohjoismaiden lähettiläät tapasimme kokouksen alla uutta Rajoyn avustajakuntaa. Valmistelimme lähetystössä myös nyt alkaneella viikolla toteutuvaa Eurooppa-ministeri Stubbin Madridin vierailua. Jo tehdyt paperit menivät kuitenkin osittain uusiksi, kun Espanjan pääministeri Rajoy ilmoitti perjantaina, että Espanja ei voi noudattaa EU:n asettamaa vuoden 2012 budjettivajetavoitetta, vaan tulee rakentamaan budjettinsa suuremman alijäämän varaan.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.