Malagasta Santanderiin – Suomen 13 Espanjan kunniakonsulia Helsingissä

1

Malagasta Santanderiin – Suomen 13 Espanjan kunniakonsulia Helsingissä

Suomella on 13 espanjalaista kunniakonsulia eri puolilla niemimaata. Vaikuttava listaus: Barcelona, Benidorm, Bilbao, Gijon, La Coruña, Malaga, Palma de Mallorca, Pilar de la Horadada, Santa Cruz de Tenerife, Santander, Sevilla, Valencia ja Vigo.

Kunniakonsulit tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraanaKunniakonsulit tasavallan presidentti Sauli Niinistön vieraana

Kaikki kunniakonsulimme ovat paikallisia vaikuttajia alueillaan. Joukossa on tunnettuja liikemiehiä ja asianajajia. Sevillan, Barcelonan, Bilbaon ja La Coruñan konsulit ovat Suomen konsulina jo toisessa polvessa. Kaikilla on ollut ja on yhteyksiä Suomeen.  Kaikki ovat suuria Suomen ystäviä.

Kunniakonsuliksi ei tulla vain ilmoittautumalla, vaan tehtävään tarvitaan haastattelujen lisäksi virallinen valtakirja, sekä ulkoministerien hyväksyntä Suomesta ja Espanjasta. Valtio tarjoaa konsulaattikilven ja Suomen lipun. Loppu pitää kunkin konsulin kustantaa itse. Palkkaa tai palkkioita ei kunniakonsuleille yleisen tavan mukaan makseta.

Finpron toimitusjohtajan esitelmä Finpron toiminnasta.Finpron toimitusjohtajan esitelmä Finpron toiminnasta.

Kunniakonsulaattiemme sijaintipaikat ovat aikanaan liittyneet merenkulkuun. Kunniakonsulien perinteiset konsulitehtävät ovat kuitenkin turismikeskuksia lukuun ottamatta jäämässä historiaan. Nykyisin kunniakonsulien rooli painottuu enemmän kaupallisten yhteyksien rakentamiseen sekä Suomen julkisuusdiplomatian edistämiseen. Kunniakonsulit ovat olennainen osa Team Finlandin toimintaa. Kriisitilanteissa konsuleilla on myös merkittävä osuus. Todennäköisesti ensimmäinen kriisipaikalle saapuva ja tilannearvion laatija on kunniakonsuli.

Suomen espanjalaiset kunniakonsulit sekä suomalaiset varakonsulimme Malagasta ja Palma de Mallorcalta viettivät neljä tiivistä päivää Helsingissä hankkimassa uutta tietoa siitä, missä Suomessa vuonna 2012 mennään.  

Aker Arcticin kylmälaboratorioAker Arcticin kylmälaboratorio

Uskon, että konsuleillemme jäi erittäin rohkaiseva kuva maastamme. Suomessa mietitään koko ajan jotakin uutta. Hienot herätteet saatiin Aalto yliopiston ja sen Design Factoryn toiminta- ja ajatusmalleista, Sitraan sijoitetuista, tulevaisuutta miettivistä voimavaroista sekä Aker Arcticin jäälaboratoriosta, joka ei jättänyt ketään ”kylmäksi”.  

Bilbaon kunniakonsuli ja shamaani-rumpuBilbaon kunniakonsuli ja shamaani-rumpu

 

Retki Nuuksioon toi puolestaan esiin yhden vahvuuksistamme. Luonto näytti tällä kertaa parhaat puolensa. Saunaan ja veteen uskaltautuivat Baskimaan ja Katalonian konsulit. Vihtomalla ja löylynheitolla nollattiin Espanjan cupin loppuottelun tulos Atlhletic de Bilbaon ja Barcan välillä. Nyt tuli tasapeli.

 

Konsulien välille näytti syntyvän aito yhteishenki Suomen asialle.
Satsauksemme ei siis mennyt hukkaan.

 

 

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.