SUOMI-VIIKKO

1

SUOMI-VIIKKO

UM:n pääsisäänkäynti 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Euroopan suurlähetystöjen EU-asioista raportoivat virkamiehet olivat koolla ulkoministeriössä Helsingissä. Yhden tiiviin päivän aikana käytiin läpi Euroopan unionin nykytilaa ja ajankohtaisia kokonaisuuksia EU:n tukipaketeista kohta alkaviin unionin rahoitusneuvotteluihin. Pänttäsimme Suomen neuvottelutavoitteita niin maataloudessa kuin alue- ja rakennepolitiikassakin.

 

 

Esitelmä -1Minulta oli pyydetty puheenvuoroa edustustojen roolista EU-vaikuttamistyössä.  Esitin, että EU-toiminnan pitäisi olla samanlaista kuin Barçan peli.  Pienikokoinen ja teknisesti taitava Suomi syöttelee palloa pääkaupungin, Brysselin edustustomme ja lähetystöjen välillä. Kun palloa on aikansa hallussa pidetty ja sopiva hetki tulee, niin isketään. Kuka tahansa voi tehdä maalin.  Ketteryydellä ja nopeudella voitetaan muiden rymistely.

 

 

 

Martti SalmiKävin myös puhumassa valtiovarainministeriössä Espanjan taloustilanteesta. Vaikka raportoimmekin taloudesta säännöllisesti, keskustelun käyminen kasvokkain Suomen kantoja valmistelevien virkamiesten kanssa on aina hyödyllistä.  Kuvassa neuvotteleva virkamies Martti Salmi, jonka paperinippujen läpi muun muassa euromaiden tukipaketit kulkevat. Paperien määrästä päätellen liikennettä on ollut paljon.

 

 

 

Suurlähettiläs Marcos VegaEspanjan uusi Helsingin-lähettiläs Marcos Vega on ollut asemapaikallaan nyt muutaman viikon ajan. Tapasimme Helsingissä ja kävimme jälleen läpi yhteisiä hankkeita. Olimme myös puhujina Suomalais-Espanjalaisen kauppayhdistyksen lounaalla. Ilmaisimme valmiutemme tukea yhdessä suomalaisten ja espanjalaisten yritysten vientiponnisteluja ja yhteistyötä. Monia hyviä kontakteja ja ideoita syntyikin.  

 

 

 

 

 

 

 

 

KAUPUNKISUUNNITTELUN NÄYTTELYHANKE

 

 

Design-yrityksen edustajaOlemme virittelemässä yhdessä Madridin kaupungin kanssa kansalaisten arkea helpottavien suunnitteluratkaisujen näyttelyä Madridin keskustassa sijaitsevaan entiseen Cibeleksen postitaloon. Kävin hakemassa näyttelyideoita Huippu Design Management -yrityksestä, joka vastaa muun muassa Helsinki World Design Capital 2012 -hankkeen ulkomaisista tapahtumista.  Tapasin myös Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston väkeä.  Kaupungilla on vireillä merkittävä uudistusprosessi, kun entisiä teollisuus- ja satama-alueita muutetaan uuteen käyttöön. Kaikki olivat näyttelyn kokoamisesta innostuneita. Tästä tulee vielä jotakin.

 

 

SOSIAALITYÖNTEKIJÄN REKRYTOINTI ETENEE

 

Sosiaalityöntekijän paikasta on nyt ollut hakuilmoitukset Aurinkorannikon tiedotusvälineissä ja Helsingin Sanomissa. Toivottavasti saamme paljon hakijoita. Haastattelut on tarkoitus toteuttaa yhdessä Aurinkorannikon seurakunnan ja Aurinkorannikon suomalaisen koulun kanssa Malagassa 21.6. ja Helsingissä 18.7.

 

Pasisalkku

 

Saimme myös käyttöömme toisen passisalkun eli kannettavan passilaitteen. Tästä toisesta salkusta on tarkoitus tehdä aidosti kiertävä. Salkku on nyt Palma de Mallorcalla, mutta syksyn aikana se tulee matkaamaan myös Teneriffalle ja Pilar de la Horadadaan. Malagan passisalkku voi tässä tilanteessa jäädä paikoilleen. Passeja on haettu Malagassa erittäin vilkkaasti.

 

 

 

Suomen politiikassa on puhuttu takinkäännöistä, mutta minulta vaihtui koko takki ulkoministeriön narikassa. Sama malli, sama väri, mutta kaksi numeroa liian iso. Pitänee mennä kuntosalille.

 

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 8 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply