Tärkeä vierailu

1

Tärkeä vierailu

Pääministeri Katainen käväisee Madridissa ensi viikolla. Matka on rankkeerattu Espanjan tiedotusvälineissä lähiaikojen tärkeiden tapahtumien joukkoon, samaan kategoriaan torstaisen liittokansleri Merkelin Madridin matkan kanssa.

Nueva Economia Forumin kutsuNueva Economia Forumin kutsu

Pääministeri Rajoyn tapaamisen lisäksi Katainen puhuu arvostetussa Nueva Economía Fórumissa sekä huippumaineen omaavassa IE Business Schoolissa. Odotettavissa on paljon julkisuutta ja tiukkoja kysymyksiä, mutta myös erinomainen tilaisuus selostaa Suomen ajattelua.

 

Ministerineuvos Hannele Tikkanen ja lähetystöneuvos Lasse KeisaloMinisterineuvos Hannele Tikkanen ja lähetystöneuvos Lasse Keisalo

Olin suurlähettiläskokouksen jälkeisen viime viikon alkupuolen vielä Suomessa. Valmistelimme Kataisen vierailua valtioneuvoston kansliassa, valtiovarainministeriössä sekä myös Espanjan Helsingin suurlähettilään kanssa. Nyt kirjoitellaan Madridissa taustoja, kommentoidaan Helsingissä laadittuja papereita ja käydään läpi käytännön asioita. Tämän tason vierailujen ympärillä pyörii aina aikamoinen valmistelurumba.

Viikonlopun maastopalot Aurinkorannikolla olivat suomalaisiakin koskettava tapahtuma. Tietoomme ei onneksi kuitenkaan ole tullut suomalaisiin kohdistuneita henkilö- tai omaisuusvahinkoja, vaikka monen kohdella varmaan olikin läheltä piti -tilanne.  Andalusian mittakaavassa palo oli merkittävä. Paloalue oli noin 8.225 hehtaaria.

Metsäpaloja EspanjassaMetsäpaloja Espanjassa

Tätä ennen oli Espanjassa palanut kuluvana vuonna maata noin 153.000 hehtaaria. Hurja luku suomalaisittain, mutta ei kuitenkaan Espanjassa täysin poikkeuksellinen: vuosina 2000 ja 2005 paloi jonkin verran enemmän. Ennätysvuosia olivat vuodet 1985, 1989 ja 1994, jolloin paloalat ylittivät reippaasti 400.000 hehtaaria.

Seurasimme suurlähetystössä ja Malagan konsulaatissa tilannetta tiiviisti. Olimme valmiudessa ryhtyä toimenpiteisiin, mikäli suomalaisia olisi joutunut hätään.

Poikkeuksellisen kuiva vuosi Espanjassa sekä erittäin kuuma sää ovat olleet osasyynä näihin paloihin. Jotakin hyvää siis Suomen tämän kesän keleissäkin.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply