Tasavallan presidentin kuva

1

Tasavallan presidentin kuva

Tasavallan presidentti Sauli NiinistöTasavallan presidentti Sauli Niinistö

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön kuva on nyt ripustettu työhuoneen seinälle, ja Malagan konsulaatti saa omansa lähipäivinä. Sen verran tiukka on kuvassa ilme, että löysäilyyn ei tämän katseen alla ole varaa. Tosin tätä vaaraa ei Malagan konsulaatissa tai Madridissa olisi muutoinkaan.

Entisten presidenttien, siis kuvien, kohtalo on kova. Kuvat päätyvät varastoon.

Presidentit Tarja Halonen ja Mauno KoivistoMalagan konsulaatin toimintaa helpottaa, että meille on vahvistettu rahoitus Leena Toivosen osa-aikatyön jatkamiseksi vuoden 2012 loppuun saakka. Rahoituksen saaminen myös ensi kevääksi on jo hyvin pitkällä. Lisäksi sosiaalityöntekijähankkeen jatkosta on jo periaatteellinen päätös ulkoministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön välillä, joten näiltä osin Aurinkorannikon tilanne näyttää ihan kohtuulliselta.

Itselläni alkaa viimeinen vuosi Espanjassa. Pestimme ovat maksimissaan nelivuotisia. ja tämä aikaraja täyttyy ensi syksynä. Seuraajan nimi on selvillä marras – joulukuussa. Hakuprosessit kaikkiin vuoden 2013 syksyllä avautuviin lähettiläsposteihin ovat parhaillaan käynnissä.

Perhe muutti jo Suomeen puolison työelämään paluun ja tyttäremme koulunkäynnin vuoksi. Konkreettinen heräte siitä, että Espanjan vuodet ovat loppumassa ja paluu Suomeen edessä.

KitchenKitchen
DiveroomDining room

Espanjalaiset muuttomiehet pitivät Suomea suurten mahdollisuuksien maana. Osa oli itsekin muuttoaikeissa. Koetin toppuutella, että koulutusta pitäisi olla ja vähintäänkin englanninkielen taito. Siinä oli ainakin näillä miehillä oheisten kuvien perusteella vielä parannettavaa.

Vastikään julkistetun eurooppalaisen tutkimuksen mukaan 76 % espanjalaisista nuorista ei hallitse yläasteen lopussa englantia niin hyvin, että pystyisi sitä käyttämään. Espanjalaiset nuoret olivat 14 tutkitusta maasta 9 tilalla. Lohtuna kuitenkin se, että ranskalaiset sijoittuivat vielä huonommin.

Espanjan viranomaiset ovat lomilla, joskin omien sanojensa mukaan koko ajan valmiudessa. Madridin kulttuuri-inistituutissa ovat sen sijaan syksyn valmistelut jo täydessä vauhdissa uuden johtajan Auli Leskisen ohjauksessa. Palaveerasimme pariinkin otteeseen syksyn hankkeista. Uuden johtajan esittely löytyy nettisivuiltamme www.finlandia.es/Public/default.aspx.

Kannattaa totutella koviin helteisiin. Syyskuusta on tulossa eurokriisissä todella kuuma.

Luisa Gutiérrez, Auli Leskinen ja Eeva SippolaLuisa Gutiérrez, Auli Leskinen ja Eeva Sippola

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply