Kumpaa reittiä?

Kumpaa reittiä?

 

Lähellä Espanjan pääministerin kansliaa on kohta, jossa pitää valita ”Neljän tien” (Cuatro Caminos) -reitti tai suunnata kohti kansliaa (Palacio de Moncloa). Tässä ovat itse asiassa kuvaannollisesti eurokeskustelun tämänhetkiset ääripäät. Saksalla, Suomella, Alankomailla ja Itävallalla on oma näkemyksensä eurokriisin ratkaisumalleista. Espanjalla ja Italialla on omansa.

Kumpaa reittiä?Kumpaa reittiä?

 

Kävin Moncloan talouspolitiikka-osastolla ja valtiovarainministeriön varainhankintaosastolla keskustelemassa euron tilanteesta. Euron haluavat kaikki maat turvata. Keinoissa on vain eroavaisuutta. Mutta kuten Italian pääministeri Montin Suomen vierailukin osoitti, niin paljon yhteistä löytyy myös ja eri maiden tilanteiden ymmärrystä.

Ehkä jossakin kohtaa kahlataan kuvan kyltin läpi suoraan eteenpäin. Aika pusikkoista, mutta varmasti sieltä ratkaisukin vielä löytyy.

Lähetystön maalaustaLähetystön maalausta

 Suurlähetystön kanslian maalausurakka jatkui. Edellisen kerran maalattiin 15 vuotta sitten, ennen euroa. Työhuoneen tyhjentämisessä on paljon samaa kuin kotivaraston järjestelemisessä. Muistot hidastavat prosessia. Löytyipä joukosta omiakin papereita 20 vuoden takaa. Evakkohuoneeseen lähti mukaan vain kaikkein tärkein.

 

Jyrki-Veikko MattilaMadridin teollisuussuihteerin avustaja vuosilta 1990-1992: Jyrki-Veikko Mattila

 

 Lähetystössä käväisi myös dipl.ins. Jyrki-Veikko Mattila, Madridin teollisuussihteerin avustaja vuosilta 1990 – 1992. Paljon on noilta vuosilta muuttunut niin lähetystö kuin Espanjakin.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.