Team Finland Madridissa – yhteistyötä samassa osoitteessa

Joskus muutaman sadankin metrin fyysinen etäisyys työyhteisöjen välillä voi tuntua hidasteelta tehokkaan yhteistyön syntymiselle. Business Finlandin siirtyminen suurlähetystön katon alle Madridissa on havahduttanut huomaamaan konkreettisesti sen hyödyn, jonka työyhteisöjen läheisyys voi parhaimmillaan synnyttää päivittäisessä kanssakäymisessä.

 

Team Finland -kokous pidettiin uudessa neuvotteluhuoneessa.

Vaikka varsinaisia ongelmia yhteistyössä ei ollut aiemminkaan ovat jo ensimmäiset kuukaudet arkipäivän yhteiseloa saman katon alla osoittaneet, että Madridissa on Team Finland -toimijoiden kesken vähitellen kehittymässä uudenlaista yhteistyön kulttuuria, jossa vuorovaikutus ja tiedon jakaminen pääsevät paremmin esille. Yhteiseen oleskeluun on nyt saatu sopiva tila, jossa voidaan tavata päivittäin kahvi- ja ruokatauoilla.

Siirtymistä suurlähetystön tiloihin edelsi yli vuoden pituinen suunnittelu- ja rakennusvaihe, jolloin käytettävissä olevat neliöt myllättiin melko ennakkoluulottomasti uuteen asentoon; vanhasta neuvotteluhuoneesta tehtiin Business Finlandin neljälle työntekijälle uusi toimitila ja ikkunattomasta varastotilasta muokattiin lasiseinän ja valojen avulla suurlähetystön uusi neukkari. Koska lähetystön kantaviin rakenteisiin tai sisääntulojärjestelyihin ei tarvinnut kajota päästiin remontissa lopulta melko vähällä.

Jos hankkeen alussa jouduimmekin pohtimaan hankkeen toteutettavuutta mm. turvajärjestelyjen näkökulmasta voimme tässä vaiheessa iloita siitä, että viihtyisä ja toimiva lopputulos jopa ylittää alkuperäiset odotuksemme eikä suurlähetystön tiivistäminen vähempiin neliöihin enää tunnu kovin suurelta menetykseltä. Saimme yhdistymällä aikaan ehdottomasti enemmän kuin osiensa summan; jokainen neliö arvokkaassa lähetystökiinteistössä on nyt aktiivisessa käytössä ja lisäbonuksena valtiolle tuli uusien tilajärjestelyjen ansiosta syntyneet vuokrasäästöt!

BF:n uusien tilojen käyttöön ottaminen on juhlistamisen aihe.

Maaliskuun alussa pääsimme vihdoin yhdessä Business Finlandin Länsi-Euroopan johtajan Harri Lanningin kanssa nostamaan lasilliset kuohuvaa Madridin uusien BF -tilojen käyttöönoton kunniaksi suomalaisille jo ennestään tutun katuosoitteen Paseo de la Castellanan neljännessä kerroksessa.  Saatoimme yhdessä todeta, että uudet tilat tarjoavat hyvän mahdollisuuden tiivistää entisestään Team Finland -yhteistyötä Iberian niemimaalla suomalaisen viennin ja osaamisen edistämiseksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.