TÖIHIN LAPPIIN?

1

TÖIHIN LAPPIIN?

CEOEEspanjan hallitus päätti pari viikkoa sitten maan historian merkittävimmästä työmarkkinareformista tähän saakka. Työantajajärjestön puheenjohtaja Rosell kutsui kaikki EU-maiden lähettiläät aamukahveille kuulemaan järjestön viestit uudistuksesta. Rosell luonnehti uudistusta ensimmäiseksi oikeaksi muutokseksi, joka lähentää Espanjan lainsäädännön muuhun Eurooppaan.

LappiYksi järjestön johtajista lohkaisi alkuviikosta, että espanjalaisen työttömän olisi haettava työtä, vaikka sitten Lapista. Johtaja sai selitellä lausuntoaan pitkin viikkoa, mutta myös meille tuli kyselyjä, ja ABC- päivälehden taloustoimittaja tuli tapaamaankin aiheesta, pitääkö suomalaisen työttömän muuttaa työn perässä Lappiin. Julkisuuden myllytyksessä  johtaja totesi lopulta, että Lapissa on sitä paitsi hienot maisemat.

Espanjan parlamentti hyväksyi äskettäin rahoitussektorin reformin, jonka yhtenä tarkoituksena on saada pankkien taseissa olevat kiinteistömassat myyntiin. Me Pohjoismaiden lähettiläät kävimme Espanjan keskuspankissa kyselemässä lisää. Pankissa oltiin tyytyväisiä. Julkista rahaa on käytetty reformissa lopulta hyvin vähän.

EU:n budjettikomissaarin esitelmätilaisuus

 Lisää talousteemaa. EU:n budjettikomissaari puhui eräässä aamukahvitilaisuudessa. Komissaari raotti hieman ovea Espanjan vuoden 2012 budjettivajetavoitteen joustavoittamiseen toteamalla, että hänelle on kaikkein tärkeintä, että vuoden 2013 tavoitteessa (3 %) pysytään. 

vieraita suurlähetystössä

 

 

 Suomen Pankin tiedottaja Richard Brander käväisi lomamatkallaan lähetystössä. Tällaiset piipahdukset ovat meille tärkeitä. Saamme tilaisuuden selostaa Espanjan tilannetta ja pääsemme kyselemään Suomen ajattelusta.

 

José Herrero, Marjo Ikonen, Pekka Tolonen

 

Sohville istahti viikolla myös teatteri Ilmattaren väki. Sofi Oksasen Puhdistuksen näytelmäversiota esitetään Espanjassa näkyvästi tänä vuonna, jos vain rahoituksen puuttuvat osat järjestyvät. Keinoja tähän pohdittiin yhdessä Finpronkin kanssa.

Viron suurlähettiläs ja Martti Pärssinen

 

Viron kansallispäivää vietetään 24. päivä helmikuuta. Kun Viron lähettilästä käy silloin onnittelemassa, kädenpuristus on meillä suomalaisilla aina aito ja syvällinen. Kuvassa on kättelyvuorossa Madridin kulttuuri-instituutin johtaja Martti Pärssinen. Pärssinen oli muuten saanut samana päivänä kuulla tulleensa kutsutuksi tutkimustoimintansa ansioista Bolivian akatemiaan. Jälleen yksi, hieno lisä Martin vaikuttavaan ansioluetteloon.

 

Aurinkorannikon Lions Clubin 20-vuotisjuhlasta

 Aurinkorannikon Lions Club täytti 20 vuotta. Aurinkorannikon leijonat järjestivät sen kunniaksi lauantai-iltana Fuengirolassa, kevätgaalan Gala Primaveran, Klubi on kerännyt vuosiensa aikana rahaa hyväntekeväisyyteen lähes 150.000 euroa, mikä on huima luku

 

Käväisin onnittelemassa. Luotijuna AVE, tämä loistovempain, tulikin viikonlopun aikana jälleen tutuksi. Lauantaina Madridista Malagaan ja sunnuntaina Malagasta Madridin kautta Barcelonaan vastaanottamaan asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurua.. Barcelonassa alkoivat GSM-messut. Ministerin ohjelmassa on mm. tapaaminen Espanjan telekommunikaatiovaltiosihteerin kanssa. Tarkemmin seuraavassa blogissa, mutta EU:n digitaalista agendaa edistetään täälläkin. Lobbasin samaa tematiikkaa valtiosihteerille käydessäni hänen toimistossaan alkuviikosta ja pohjustaessani tapaamista.

Minut oli kutsuttu Vicente Calderonin stadionille Atlético de Madridin ja Barçan väliseen sunnuntai-illan otteluun, mutta velvollisuudet ensin. Ottelutulokset tulivat tekstiviestinä: 1-2.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 10 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.