Trafiikkia sisäänpäin ja ulospäin

1

Trafiikkia sisäänpäin ja ulospäin

Vierailut ovat tärkeä osa lähetystöjen työtä.Vierailut ovat tärkeä osa lähetystöjen työtä.

Viikolla oli paljon liikennettä. Pääministeri Kataisen EU-erityisavustaja Juho Romakkaniemi tuli päivän pikavierailulle. Kävimme hyvät keskustelut pääministerin kansliassa Moncloassa Euroopan ja Espanjan taloustilanteesta, ja selostimme, kuinka Suomessakin on sopeutettu ja käynnistetty uudistuksia.

 

EU-erityisavustaja Juho Romakkaniemi FT:n kimpussa.  Ennen tapaamisia on syytä varmistaa, mitä Espanjasta tänään Financial Timesissa kirjoitetaan.EU-erityisavustaja Juho Romakkaniemi FT:n kimpussa. Ennen tapaamisia on syytä varmistaa, mitä Espanjasta tänään Financial Timesissa kirjoitetaan.
Paperit ojennukseen Moncloassa ennen tapaamista.Paperit ojennukseen Moncloassa ennen tapaamista.

 

CentroCentron palvelumuotoilunäyttelyn koordinaattori Antti PitkänenCentroCentron palvelumuotoilunäyttelyn koordinaattori Antti Pitkänen

 

 

Palvelumuotoilunäyttelyä Madridin CentroCentro -kulttuurikeskukseen suunnittelevan Seos Oy:n Antti Pitkänen kävi myös Madridissa. Hän tutustui tulevaan näyttelypaikkaan ja tapasi paikallisia kontakteja. Pitkänen esitteli näyttelysuunnitelmia residenssissä järjestetyllä lounaalla. Konsepti on jo pitkällä. Hyvältä vaikutti.

Espanjalainen taiteilija Gilfer kävi puolestaan esittelemässä, missä mennään espanjalaisille ja suomalaisille taiteilijoille suunnatussa nettisivustossa. Gilferin ajatus on hyvä ja ottaa toivottavasti tuulta alleen. Lanseeraus on syksyllä, jolloin asiasta kerrotaan tarkemmin. 

Tapasimme myös uuden Nokia Espanjan toimitusjohtajan. Juuri ennen vieraiden tuloa oli twitterissä ministeri Stubbin kirjoitus seminaarista, jonka aiheena olivat digitaaliset sisämarkkinat. Seminaari oli vielä Espoossa käynnissä, kun twiittasimme takaisin terveiset palaveristamme Madridissa: digitaaliset sisämarkkinat ovat Espanjassakin erittäin tärkeä asia.  Twitter  – Connecting People. 

Olemme kokoamassa Madridiin Team Finlandia eri Suomi-toimijoista. Tästä puhuttiin puolestaan lähetystössä käyneen Finnairin paikallisjohtajan kanssa. 

Kuvassa vasemmalta oikealle Finpron johtaja Pekka Tolonen, Nokia Spainin johtaja Thierry Amarger sekä juristi Gabriel LopezKuvassa vasemmalta oikealle Finpron johtaja Pekka Tolonen, Nokia Spainin johtaja Thierry Amarger sekä juristi Gabriel Lopez
Finnairin Espanjan toimintojen johtaja Javier RoigFinnairin Espanjan toimintojen johtaja Javier Roig

 

 

 

 

 

 

Ja ulospäin

Suuri osa diplomaatin tuloksesta syntyy, kun astuu toimistosta ulos. Tosin aina ei tämäkään toimi. Osallistuin Espanjan säästökassojen liiton seminaariin, jossa oli puhujana Euroopan pankkiviraston johtaja. Virasto vastasi Espanjankin pankkien stressitesteistä. Olen nyt kuitenkin viimeistään oppinut, että jos ei johonkin tilaisuuteen ajellessa lähikaduilla näy ainuttakaan kollegan autoa ja jos sisällä kaikki muut tuntevat toisena, niin silloin on tultu väärään paikkaan. Tämä tilaisuus oli niin pankkinörteille suunnattu, etten paljoa ymmärtänyt. Lisäksi istuinpaikka oli sellainen, ettei sieltä päässyt poiskaan.

Onnistuneempi ulosmeno oli puolestaan Espanjan autonomioiden rahankäytöstä vastaavaan alivaltiosihteerin tapaaminen. Virkamiehet panevat paljon painoa 1.5.2012 voimaantulevalle laille, jolla säädetään tasapainoisista budjeteista. Laki mahdollistaa keskushallinnon väliintulon, mikäli budjettikuria ei alueilta muuten löydy.

Onnistunut oli myös ulkoministerin esitelmä Espanjan ulkopolitiikasta valtiotieteilijöiden akatemiassa. Ministeri peräänkuulutti tiiviimpää talousunionia ja sitä, kuinka Espanja tulee palauttamaan itselleen paikan kansainvälisessä yhteisössä.

Kirjojen päivä

Kirjojen ilta kirjakauppa Tierra de Fuegossa. Näyttelijät Marjo Ikonen ja Ignacio Garcia May.Kirjojen ilta kirjakauppa Tierra de Fuegossa. Näyttelijät Marjo Ikonen ja Ignacio Garcia May.

Madridissa oli maanantaina kirjojen päivä. Suomalainen näyttelijä Marjo Ikonen ja espanjalainen Ignacio Garcia May lukivat espanjaksi  pohjoismaalaisten taiteilijoiden Espanjan matkojen kokemuksia Tierra de Fuego –kirjakaupassa. Suomea edusti Albert Edelfelt vuodelta 1881.  Maailma antoi tuolloin enemmän aikaa tarkkailuun ja havainnointiin. Nyt vain klikataan seuraavaan kuvaan. 
 

 

 

 

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 9 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Leave a Reply