Napoleonista Ranskan vaaleihin

1

Napoleonista Ranskan vaaleihin

Madridin autonomiassa oli 2.5 paikallinen pyhäpäivä. Omat paikalliset vapaansa ovat jossakin kohtaa myös kaikilla muilla Espanjan 16 autonomialla. Kun tämän päälle tulevat vielä monet katolisen perinteen pyhät, niin on viikkoja, jolloin tuottavuus ei ole kovin korkealla. Espanjan hallitus onkin päättänyt puuttua asiaan. Konkretisointeja odotetaan vielä. 

Madridin vapaapäivä juontuu siitä, että madridilaiset nousivat 2.5.1808 kapinaan Napoleonin miehitystä vastaan. Samana vuonna torjuttiin Suomessa asein venäläisten miehitystä. Tämäkin sota oli Napoleonin viritys. Jos seuraisimme samaa logiikkaa, niin Sandelsin toiminta ja Sven Dufvan urhoollisuus Koljonvirran taistelussa 27.10 voisi hyvin olla vapaapäivä Savossa.

”Toinen toukokuuta 1808” Pradon museossa Madridissa. Madridilaiset taistelevat egyptiläisiä Napoleonin Mamelukkisotilaita vastaan.”Toinen toukokuuta 1808” Pradon museossa Madridissa. Madridilaiset taistelevat egyptiläisiä Napoleonin Mamelukkisotilaita vastaan. (lähde: Wikimedia Commons) 
Sven Dufva Koljonvirralla 27.10.1808 Vänrikki Stoolin tarinoiden mukaan.lähde: Wikimedia Commons Sven Dufva Koljonvirralla 27.10.1808 Vänrikki Stoolin tarinoiden mukaan.
(lähde: Wikimedia Commons)

 

 

 

 

 

 

 

Pitkäaikainen Yleisradion eduskuntatoimittaja,  emeritus, ja nykyinen aktiivinen keskustelija ja bloggaaja Pentti Lumme käväisi Madridissa tarkkailemassa tunnelmia. Selostimme Ylen Jyrki Palon kanssa Espanjan tilannetta. Herrat tunnistivat heti toisensa: tuttu ääni.

Yleisradion toimittajat Jyrki Palo ja Pentti LummeYleisradion toimittajat Jyrki Palo ja Pentti Lumme 
Videokonferenssi ulkoministeriön Eurooppa-osaston kanssa kunniakonsulimatkan valmisteluistaVideokonferenssi ulkoministeriön Eurooppa-osaston kanssa kunniakonsulimatkan valmisteluista

 

 

 

 

 

 

 

Espanjassa toimivat 13 espanjalalaista Suomen kunniakonsulia ja suomalaiset varakonsulimme matkustavat Suomeen kesäkuun toisella viikolla. Konsuleille on valmisteilla tuhti ohjelma Suomen talouden, tulevaisuuden ja politiikan ymmärtämistä. Kävimme matkan valmisteluja Helsingin kanssa läpi videokonferenssissa.

Sunnuntaina seurattiin Ranskan ja Kreikan vaaleja. Kummankin maan lähettiläiltä tuli myöhään illalla ensimmäiset analyysit tilanteesta. Mielenkiintoiset ajat luvassa.   

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.