Eurooppa-lippu liehumaan

1

Eurooppa-lippu liehumaan

Espanjan Eurooppa-juuret ovat syvällä. Eurooppa-päivän juhlapuheissa Madridissa muistutettiin, kuinka Francon aikaisen opposition edustajat kokoontuivat 50 vuotta sitten Eurooppa-liikkeen kokoukseen Müncheniin. Mukana oli diktatuurin vastustajia eri aatesuunnista, niin maanpaossa asuvia kuin Espanjastakin saapuneita. Espanjaan palanneet joutuivat vaikeuksiin, mutta demokratiavaateisiin Eurooppa-aate antoi uutta puhtia.

Madridin Eurooppa-aukiolla nostettiinkin jälleen 9.5 EU-lippu salkoon juhlallisin menoin. Espanjassa ”tunnustetaan EU-väriä”. Toiminta jatkui lauantaina Retiro-puistossa, missä kullakin EU:n jäsenmaalla oli oma esittelypöytänsä. Me jaoimme tietoa suomalaisesta designesta, teknologiasta ja koulujärjestelmästä. Esitteet tekivät hyvin kauppaansa.

Eurooppa-päivän karnevaalikulkue RetirossaEurooppa-päivän karnevaalikulkue Retirossa
Aaron Kallinen ja Taneli Hermunen suurlähetystöstä jakamassa Suomi-infoa Eurooppa-päivänä.Aaron Kallinen ja Taneli Hermunen suurlähetystöstä jakamassa Suomi-infoa Eurooppa-päivänä.

 

Suurlähetystön, Finpron, kulttuuri-instituutin ja espanjalais-suomalaisen kauppakamarin väki kokoontuivat yhteiseen ideointiriiheen siitä, miten Madridin Suomi-toimijat saataisiin yhdeksi Team Finlandiksi. Mietittiin yhteisiä tavoitteita ja yhteisiä keinoja niiden saavuttamiseksi. Kokosimme yhteisen toimintasuunnitelman menettelytapoineen. Tästä syntyy vielä jotakin! Tilaisuudesta on erillinen juttu nettisivuillamme.

Ryhmätyötä Team Finland -ideointiriihessäRyhmätyötä Team Finland -ideointiriihessä

Ei viikkoa ilman uusia reformeja. Perjantaina tehostettiin rahoitussektoria. Tapasimme pohjoismaiden lähettiläiden kokoonpanolla Espanjan lainoituksesta vastaavia virkamiehiä sekä lounastimme residenssissä Espanjan keskuspankin edustajan kanssa. Saimme taustoitusta pankkien tilaan. Tosissaan on hallitus jälleen liikkeellä. Jossakin vaiheessa markkinatkin alkavat tämän vielä uskomaan.

Cumpleaños Feliz –laulun säveltäjä ja sanoittaja. Cumpleaños Feliz –laulun säveltäjä ja sanoittaja.

Tämän työn parhaita puolia on, että törmäämme jatkuvasti mielenkiintoisiin ihmisiin. Kulttuuri-instituutin Irina Bäcksbacka –näyttelyn avajaisissa tapasin palkitun lastenlaulujen säveltäjän ja sanoittajan Oscar Rubion. ”Cumpleaños feliz” oli hänen työnsä. Nyt on tämäkin ralli saanut kasvot.

Bäcksbackan perilliset ovat tehneet tärkeän työn kootessaan näyttelyteokset yksityiskokoelmista. Tämän vuonna 1919 syntyneen ja vuonna 1940 Espanjaan muuttaneen taiteilijan näyttely on saanut Madridissa huomiota. Avajaisissa oli todella paljon väkeä.

Uusi viikko alkaa puolustusministeriön poliittisen valtiosihteeri Marcus Rantalan vierailulla. Valmistelimme sunnuntai-iltana pääviestejä maanantaipäivän eri tapaamisiin. Tulta päin ei tarvitse mennä. Paljon on maillamme yhteistä näissäkin kysymyksissä.

Kommentit

Riitta Moisander & Christine Lund 11 vuotta sitten

NowHERE2012Finland -väki Kiittää ja kumartaa viehättävästä, hyvänmakuisesta mutta tehokkaasta verkostoitumislounaasta. Odotamme tulevaisuuden yhteistyöltä paljon; yhdessä espanjalaisten osaavien ja avoimin silmin katsovien kollegoiden kanssa olemme enemmän. Kiitos lähetystön suorasta ja modernista otteesta. KIITOS!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.