Vaikutelmia rannikoilta

@Barcelona World Mobile Congress
@Barcelona World Mobile Congress

Barcelonan Mobile World Congress keräsi ennätysyleisön yli 90 000 osallistujaa. Suomesta osallistui n. 40 yritystä, joista 35 esitteli itseään Team Finlandin standillä. Ministeri Krista Kiuru osallistui messuille monien muiden mukana. Meille oli suureksi avuksi mainion kunniapääkonsulimme Albert Ginjaumen aina luotettava apu.

Messujen tämän vuoden näkyviä teemoja olivat ”internet of things”, cyberturvallisuus sekä ns. wearables. Viimeksi mainittuja kannetaan ranteessa ja kohta useimmilla meillä on sellainen. Joihinkin malleihin on yhdistetty jo puhelintoiminto. Suurinäyttöinen älypuhelin jää taskuun tai käsilaukkuun ja nelosen sporassa ryhdytään höpöttämään ranteeseen. Hollywood joutunee pian kehittämään uusia agenttikliseitä.

Keskusteluissa eniten esillä oli 5 G –laajakaista, sen tarjoamat mahdollisuudet pilvipalveluiden ja teknologioiden lähes rajattomaan soveltamiseen. Puhelunvälittämiseen kehittynyt operaattoriliiketoiminnan nykymalli ei kykene vastaamaan tähän haasteeseen. Lainsäätäjillä ja regulaattoreilla on paljon tehtävää. Teknologian kehitys on huimaa ja työntää todellisuutta edellään.

Barcelonaa edellisellä viikolla kävin Alicanten seudulla pääasiassa suomalaisten luona; oma kunniakonsulaattimme, seurakunta, Suomi-seura, skandinaavinen koulu, jossa on 14 suomalaista oppilasta sekä Suominen-yhtiön tehdas. Lisäksi tavanmukaiset tapaamiset pormestareiden kanssa. Costa Blancalla on vireää suomalaistoimintaa ja aktiivinen seurakunta.

Aurinko paistoi ja seutu näytti ystävälliset kasvonsa. Ei ihme, että pohjan poika sulaa. Suomisen tehdas on moderni tuotantolaitos, joka valmistaa kuitukangasta muiden muassa erilaisiin kosteuspyyhkeisiin sekä sairaalatarvikkeisiin.

Tehtaan lisäksi mieleen jäi erityisesti skandinaavinen koulu. Siellä vallitsi kodikas ilmapiiri, jossa oppilaat varmasti viihtyvät. Osa koulun 14 suomalaisesta oppilaasta esitti Kalevalan päivän juhlaa varten tehdyn musiikkiesityksen, joka yhdisti suomalaisen kansanlaulun karibialaisvaikutteiseen rytmiikkaan. Se sykähdytti enemmän kuin aurinko ulkona.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.