Naistenpäivän kuulumisia Meksikosta

Meksiko on tunnettu machojen maana. Tietenkään tämä ei ole koko totuus. Meksikolaiset naiset eivät suinkaan tyydy miesten pomputeltaviksi vaan kamppailevat sitkeästi ja periksi antamatta naisten paremman aseman ja oikeuksien hyväksi. Tässä työssä me suomalaiset naiset voimme olla avuksi.

Voimme kertoa, miten asiat Suomessa ja miten meillä on päästy Meksikoon nähden ihanteelliseen tilanteeseen, jossa naiset ovat tasa-arvoisia yhteiskunnan jäseniä – ainakin melkein 🙂

Suomessa nainen voi edetä työelämässä ja perustaa perheen ilman, että hänen täytyy luopua työstä.  Hän saa kutakuinkin samaa palkkaa kuin mies. Nainen voi nousta presidentiksi tai ministeriksi tai päästä johtaviin asemiin yrityksissä. Lasten päivähoito, koulutus,  terveydenhuolto, vanhustenhuolto ja muut yhteiskunnan palvelut takaavat sen, että työ ja perhe-elämä on mahdollista yhdistää.

Viimeksi kerroin suomalaisten naisten asemasta suositussa meksikolaisessa ”Ihanaa olla nainen” –radio-ohjelmassa 26.2.2014. Toimittaja Andrea de la Torre vei kuulijat nojatuolimatkalle kaukaiseen ja meksikolaisille tuntemattomaan Suomeen ja tutustutti heidät suomalaisiin perinteisiin, ruokakulttuuriin, politiikkaan ja talouteen. Oppaana matkalla toimi allekirjoittanut.

Haastattelussa Radio Formulassa.
Haastattelussa Radio Formulassa.

Myös kollega, ulkoasiainsihteeri Kaisa Koivisto oli esillä aiheen tiimoilta meksikolaisessa mediassa, kun hän kertoi naistenpäivän alla Kanava 11:n päivittäisohjelmassa siitä, miten suurlähetystö edistää naisten asemaa Meksikossa tukemalla paikallisia kansalaisjärjestöjä.

Espanjankielisen tallenteen voi kuullella radioaseman sivuilla osoitteessa: http://www.radioformula.com.mx/. Sivustolla pitää navigoida paikkaan Programas de Radio ja edelleen El Placer de Ser Mujer.