Harjoittelijaksi Delhiin!

Intia herättää helposti negatiivisia mielikuvia. Uutisissa näkyvät lähinnä ilmansaasteet, köyhyys, raiskaukset ja rikollisuus. Ei kuitenkaan kannata jättää käymättä Intiassa, sillä täältä löytyy paljon muutakin: Taj Mahal ja muita uskomattoman kauniita nähtävyyksiä, maukasta ruokaa, ostosmahdollisuuksia ja värikästä mielenkiintoista vilinää. Kukapa ei haluaisi haastaa itseään ja heittäytyä eksoottiseen erilaisuuteen?

Värikkyyttä temppelissä. Kuva: Susanna Lindholm
Värikkyyttä temppelissä. Kuva: Susanna Lindholm

Murretaan myytit

”Siellä saa vatsataudin”

Niin voi joskus käydä, mutta vatsataudit menevät usein itsestään ohi päivässä tai parissa. Lääkkeillä voi myös helpottaa oloa. Elimistö yleensä tottuu uuteen bakteerikantaan, kun maassa oleskelee pidempään. Hyvä käsihygienia ja käsidesi pelastavat monelta taudilta. Ja mahdollisuuksien mukaan on hyvä suosia kypsennettyjä ruokia. Delhissä liikkuu urbaanilegenda, että joku turisti olisi jopa selvinnyt koko lomansa ilman vatsatautia.

Intialainen ruoka on maukasta ja mausteista. Kuva: Susanna Lindholm
Intialainen ruoka on maukasta ja mausteista. Kuva: Susanna Lindholm

”Siellä on kaoottinen liikenne”

Näin on. Liikenne poikkeaa suomalaisesta melkoisesti. Välimatkat Delhissä ovat pitkiä, eikä käveleminen usein ole mahdollista. Hyviä liikkumismuotoja ovat metro ja Uber. Uudella, edullisella ja turvallisella metrolla, jossa on naisille jopa omat vaunut, voi välttää tukkoiset ruuhkat. Vartin matka Uberilla maksaa noin euron, ja sovelluksessa on myös hätäpainikenäppäin − kaiken varalta. Itse kuljen työmatkan usein Uberilla.

”Siellä on ilmansaasteita”

Delhi on yksi maailman saastuneimpia kaupunkeja. Olisi kuitenkin sääli jättää saasteiden takia kaupunki näkemättä ja kokematta. Saasteistakin nimittäin selviytyy. Kun saastetasot ovat korkealla, käytetään hengityssuojaa ulkona liikuttaessa. Sisätiloissa käytössä on ilmanpuhdistimet ja saasteisimpina aikoina voi hyvin keskittyä vaikka työtehtäviin toimistossa. Harjoitteluaika ei kuormita keuhkoja vielä kohtuuttomasti, ja keuhkot palautuvat saastetasojen laskiessa tai alueelta poistuttaessa.

Taj Mahal. Kuva: Susanna Lindholm
Taj Mahal. Kuva: Susanna Lindholm

”Siellä tulee huijatuksi”

Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti ei sitä olekaan. Bollywoodin kykyjenetsijä ei siis välttämättä ole tekemässä sinusta filmitähteä, ja kerjäläiset voivat olla osa järjestäytynyttä rikollisuutta. Paras keino karkottaa liian innokkaat kaupustelijat on olla reagoimatta heihin mitenkään. Viikossa oppii jo paikalliset tavat ja tinkimiskulttuurin. Kannattaa myös ennakkoon tutustua paikalliseen hintatasoon.

”Siellä tulee raiskatuksi”

Mediasta saa helposti kuvan, että tilanne olisi katastrofaalinen. Näin ei kuitenkaan ole. Suurlähetystössä on töissä lukuisia nuoria naisia, eikä ahdistelutapauksia ole ollut. Varovaisuutta on kuitenkin hyvä noudattaa. Esimerkiksi pimeän aikaan kannattaa liikkua mieluummin kaveriporukassa kuin yksin. Alueiden turvallisuudessa on myös eroja, muun muassa suurlähetystöalue ja Etelä-Delhi ovat turvallisia seutuja. Yleisesti ottaen maalaisjärjellä pärjää ihan niin kuin muissakin suurkaupungeissa.

Edellä on käsitelty Delhin negatiivisempia puolia, mutta niitä positiivisiakin on paljon. Eli haasteista huolimatta kannattaa lähteä Delhiin. Harjoittelupaikkana suurlähetystö on varmasti turvallisin mahdollinen, sillä yksi edustuston tehtävistä on auttaa hätään joutuneita suomalaisia.

Intialaista häähumua. Kuva: Susanna Lindholm
Intialaista häähumua. Kuva: Susanna Lindholm

Kymmenen hyvää syytä hakea suurlähetystöharjoitteluun Delhiin:

  1. Harjoittelu suurlähetystössä on arvokas työkokemus.
  2. Tapaa paljon päteviä ihmisiä ja voi verkostoitua.
  3. Työtehtävät ovat monipuolisia ja antoisia.
  4. Suurlähetystöelämässä on myös ripaus luksusta.
  5. Intia on eksoottinen kohde ja ainutlaatuinen seikkailu.
  6. Ilmasto on mukavan lämmin, eikä tarvitse kärsiä loskasäästä.
  7. Intialainen ruoka on hyvää ja maukasta.
  8. Hintataso on Suomeen verrattuna edullinen.
  9. Itseluottamus kasvaa ja ongelmanratkaisutaidot paranevat.
  10. Siitä selviää kyllä!

Harjoittelijahaku on käynnissä 15.12.2017 asti. Tsemppiä hakuun!

Valmiina Diwali-juhlaan. Kuva: Susanna Lindholm
Valmiina Diwali-juhlaan. Kuva: Susanna Lindholm