Resepti neljälle henkilölle
2 tuoretta punajuurta
1–2 porkkanaa
1–2 perunaa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
80 g vahvaa salamia
150 g naudan luutonta etuselkää
½ dl omenaviinietikkaa
1 rkl etikkaa
1 l vettä
2 dl lihalientä
- Puhdista luuton etuselkä ja anna kuivua. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
- Kuori valkosipulit ja paista kevyesti kattilassa tai padassa, johon myös keitto tullaan tekemään.
- Lisää kuutioitu liha pataan ja anna sen ruskistua hetki. Kaada mukaan puolet vedestä ja anna lihan kiehua kannen alla, kunnes se on mureaa.
- Kuori kaikki vihannekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset pataan tai kattilaan. Täytä kattila lopulla vedellä ja lisää lihaliemi, viinietikka ja etikka. Anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.
- Leikkaa salami pieniksi kuutioiksi ja paista nopeasti pannulla. Lisää sitten makkarat valmiiseen keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Tarjoile keitto tulikuumana smetana- tai ranskankermanokareen ja kotitekoisen ruisleivän kera.
Ai niin unhdin mainita että lisättävälihaliemi on sitten sitä itsetehtyä lihalientä.