Borssikeitto

1

Resepti neljälle henkilölle

borschsoppan_005Ainekset:

2 tuoretta punajuurta
1–2 porkkanaa
1–2 perunaa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
80 g vahvaa salamia
150 g naudan luutonta etuselkää
½ dl omenaviinietikkaa
1 rkl etikkaa
1 l vettä
2 dl lihalientä

 

  1. Puhdista luuton etuselkä ja anna kuivua. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori valkosipulit ja paista kevyesti kattilassa tai padassa, johon myös keitto tullaan tekemään.
  3. Lisää kuutioitu liha pataan ja anna sen ruskistua hetki. Kaada mukaan puolet vedestä ja anna lihan kiehua kannen alla, kunnes se on mureaa.
  4. Kuori kaikki vihannekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset pataan tai kattilaan. Täytä kattila lopulla vedellä ja lisää lihaliemi, viinietikka ja etikka. Anna kiehua hiljalleen puoli tuntia.
  5. Leikkaa salami pieniksi kuutioiksi ja paista nopeasti pannulla. Lisää sitten makkarat valmiiseen keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  6. Tarjoile keitto tulikuumana smetana- tai ranskankermanokareen ja kotitekoisen ruisleivän kera.

Kommentit

Christian Tikkanen 10 vuotta sitten

Ai niin unhdin mainita että lisättävälihaliemi on sitten sitä itsetehtyä lihalientä.