Ingredienser:
1,2 kg gris innerfilé
1 st rotselleri
2 st gula lökar
1–2 st färska rödbetor
3 st morötter
1 st röd paprika
1 dl hackad persilja
2 msk tomatpuré
2 dl vitvin
3 dl vatten
1 tsk socker
salt och peppar
- Skär den hela grisfilen i tunna skivor och bryn bitarna lätt i en gryta med lock. Skala och skär alla rotsakerna tillsammans med paprikan i lagom stora bitar och lägg dem med i grytan. Låt rotsakerna brynas en stund med köttet.
- Tillsätt vinet, vatten och tomatpurén samt sockret. Salta och peppra samt smaka av. Låt det småputtra under lock i 10-15 minuter.
- Tag av värmen och rör ned finhackad persilja. Känns grytan för torr tillsätter du lite mera vin eller vatten och vill man, kan man avreda grytan med maizena utspätt i lite vatten.
Servera med pressad potatis, lingonsylt, och ett gott lantbröd till. En mustig och lättlagad gryta att värma sig med i vinterkölden.
Smaklig måltid!