Suomen ulkomaanedustustojen kokit suomalaisen ruoan lähettiläiksi – villi pohjola ja upeat raaka-aineet innostuksen lähteinä

1

– villi pohjola ja upeat raaka-aineet innostuksen lähteinä

Tämän kesän aikana on Suomessa ollut koulutettavana 11 Suomen ulkomaanedustustojen kokkia eri puolilta maailmaa. Neljännen kerran järjestettävän koulutusviikon toteuttivat MTK ry:n ruokakulttuuriasiamies, kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi sekä Hanasaaren ravintolatoimen päällikkö, keittiömestari Kim Palhus yhdessä Ulkoministeriön kanssa.

Tehdään ruokaa yhdessäTehdään ruokaa yhdessä

Koulutuksen jälkeen 60 lähetystökokkia sadasta on saanut opastuksen suomalaiseen ruokakulttuuriin sekä kotimaisen luonnon ja elintarvikeketjun tuotteisiin. Koulutuksen tavoitteena on ollut täydentää kokkien tietämystä suomalaisesta ruoka- ja juomakulttuurista ja siten edistää suomalaista ruokakulttuuria maailmalla. ”Food diplomacy” on yhä tärkeämpi osa edustustojen työtä, missä lähetystöjen kokeilla on näkyvä rooli. Tämä avaa uusia ulottuvuuksia myös suomalaiselle elintarvikeviennille.

Tämä neljäs edustustokokkikurssi oli tärkeä etappi ruokaosaamisen kehittämisessä. Nyt mietimmekin, miten tavoitamme tehokkaimmin kaikki edustustot tavalla tai toisella, kertoo Kim Palhus, joka on viime vuosina ollut näkyvästi mukana suomalaista ruokaa edistävissä kotimaisissa ja kansainvälisissä hankkeissa.

Helsingin KauppahallissaHelsingin Kauppahallissa

Viikon aikana kokit ovat osallistuneet ruokaesittelyihin ja luonnollisesti valmistaneet ruokaa myös itse. Viikon aikana on myös nautittu helsinkiläisten ravintoloiden antimia. Luentojen lisäksi ryhmä on vieraillut kauppatorilla ja -hallissa sekä ruokakaupoissa, kuten Eat&Joy Maatilatorin Kluuvin myymälässä. Torstaina ryhmä tutustui itä-uusmaalaiseen Aira Sevónin ja Peter Holmbergin maatilaan Gobbas Gårdiin. Tilavierailulla poimittiin metsäsieniä ja marjoja sekä nostettiin perunoita. Tulomatkalla nautittiin lähiruokalounasta Malmgårdissa.  

KenttälounasKenttälounas

Ruoka on nyt toista kertaa hallitusohjelmassa hyvin selkeästi omana ohjelmanaan. Valtiovallan on aika panostaa ruokakulttuurin ja suomalaisen ruoan edistämiseen ulkomailla myös taloudellisesti. Suomalaisen ruoan tulee tulevaisuudessa näkyä myös kansainvälisillä areenoilla. Laadukkaalle suomalaiselle ruoalle on varmasti kysyntää maailmalla, toteaa MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

Koulutusviikko huipentui kokkien valmistamaan buffetillalliseen perjantaina Hanasaaressa.

Buffet-illallinen HanasaaressaBuffet-illallinen Hanasaaressa

Kommentit

Frenchy 11 vuotta sitten

Wow! Great to find a post with such a clear msaesge!