Suomi 100 -juhlavuosi Yhdysvalloissa – kiertävä sauna, Conan O’Brien ja paljon muuta

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi polkaistiin Yhdysvalloissa käyntiin tammikuun alkupuolella. Juhlavuoden teeman mukaisesti Suomen satavuotista taivalta juhlistetaan Yhdysvalloissa yhdessä kaikkien suomalaisten, amerikansuomalaisten ja Suomen ystävien kanssa. Juhlavuosi näkyy ja kuuluu läpi mantereen.

Yksi hauskimmista juhlavuoden projekteista on kiertävä sauna. Sauna on juhlavuoden maskotti, joka sitoo ympäri maata järjestettävät tapahtumat yhteen. Sauna ajaa Yhdysvaltojen halki länsirannikolta itärannikolle yhteensä yli 16 000 kilometriä. Hankkeen toteuttaa Ice Cold Marketing ja sen edustajat Jouko Sipilä ja Risto Sivula. Suurlähettiläs Kirsti Kauppi vihki saunan Minneapoliksessa 14.1. ja sauna sai nimekseen Sisu. Sauna jatkaa helmikuussa Teksasiin ja loppukevät kuluu länsirannikolla. Saunan viimeinen etappi on Washingtonissa joulukuun alussa.

Suurlähettiläs Kauppi vihki kiertävän saunan Minneapoliksessa. Saunan viralliseksi nimeksi tuli Sisu.Kuvassa Risto Sivula, Keith Raisanen, Suurlähettiläs Kirsti Kauppi, Maestro Osmo Vänskä ja Jouko Sipilä.
Suurlähettiläs Kauppi vihki kiertävän saunan Minneapoliksessa. Saunan viralliseksi nimeksi tuli Sisu. Kuvassa Risto Sivula, Keith Raisanen, suurlähettiläs Kirsti Kauppi, kapellimestari Osmo Vänskä ja Jouko Sipilä.

Washingtonissa järjestetään useita tapahtumia, joissa tuodaan esille Suomen eri vahvuuksia. Suurlähetystössä esitellään muun muassa Suomen koulutusjärjestelmää, designia ja arkkitehtuuria, arktista osaamista sekä terveysteknologiaa. Kaksi suurempaa tapahtumaa Washingtonissa ovat suomalainen juhannusjuhla National Mall -puistossa 17.6. sekä suomalainen joulutapahtuma Dupont Circle -puistossa 2.12.

Suurlähetystön vieraat saavat jättää terveisensä 100-vuotiaalle Suomelle.
Suurlähetystön vieraat saavat jättää terveisensä 100-vuotiaalle Suomelle.

Juhlavuosi näkyy vahvasti myös suurlähetystön sosiaalisen median tileillä (Facebook ja Twitter). Suurlähetystö on pyytänyt sataa kuuluisaa amerikansuomalaista ja Suomen ystävää lähettämään tervehdyksen satavuotiaalle Suomelle. Videoilla ihmiset kertovat henkilökohtaisesta suhteestaan Suomeen. Yksi suurimmista Suomen ystävistä Conan O’Brien aloitti videosarjan ja hänen videonsa on saavuttanut ennennäkemättömän suosion. Videon on nähnyt Facebookissa tähän mennessä yli kaksi miljoonaa ihmistä ja siitä on raportoitu Helsingin Sanomia ja Yleä myöten. Videoita julkaistaan suurlähetystön sosiaalisen median kanavilla läpi vuoden.

Suurlähetystö julkaisee lisäksi 12-osaisen ”Suomen tarinan” sosiaalisen median kanavillaan. Historiikissa painotetaan Suomen ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita ja pohditaan miten maat ovat vaikuttaneet toisiinsa. Valtavasta kokoerosta huolimatta ”urhea pieni Suomi” on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen amerikkalaisiin.

Tämän vuoden aikana haluamme juhlia Suomen saavutuksia sekä amerikansuomalaisia tarinoita. Suomella on valtavasti annettavaa Yhdysvalloille ja vaatimaton toiveemme on että tämän juhlavuoden lopussa jokainen amerikkalainen olisi kuullut, että pieni pohjoinen maa nimeltä Suomi juhlii tänä vuonna itsenäisyytensä satavuotisjuhlavuotta.

Lisätietoja eri tapahtumista löytyy osoitteesta www.finland100usa.com

Leave a Reply