”I’m working on it”

–Tjena

–Hej, det var länge sedan. Hur är det?

–Utmärkt. Tre barn, fru, villa i Danderyd, Passat på gården. Vi grillar hamburgare varje fredag. Fast någonting är det, jag vet inte, det är liksom, liksom som att jag inte riktigt hänger med, sitter på avbytarbänken. Jag rockar liksom inte.

–Jaha, det låter väl hyffsat trevligt ändå och ärligt talat, jag tror vi har lite större problem än så att lösa. Du har hört om klimatet, utanförskap, extremism, xenofobi, bara för att nämna några?

– Jag läser väl tidningar, va? Jag menar inte så. Det är bara att jag vill uttrycka min personlighet, unikhet, originalitet. Visa att det är JAG, inte just bara den där villa-kille-stereotypen, branda mig bättre. Så jag har en plan.

–Toppen, låt oss höra då.

–För det första, tänkte fixa en tatuering.

–Oj? Och vad ska det bli?

–I’m working on it.

–Du vet inte ännu?

–Jo, I’m working on it.

–???

–Jag tänker låta skriva mitt över pannan, “I’m working on it”.

–Det låter väl ändå lite radikalt?

–Allt annat. Tänk. Jag har ”I’m working on it” mitt i, rakt där jag liksom genuint finns. Fattar du vilken tankeväckare? Vad menar han? Vad jobbar han på? När blir det färdigt? Det är liksom en signal att även om jag tycks slumra till lite grann, stundvis finnas nån annanstans, så nähä, I’m working on it, konstant, aktivt, jag är här. Läste i en grymt populär bestseller att det inte är målet utan själva resan som räknas. Well, jag fattar, I’m working on it. Rockar fett.

–Okej, har du flera idéer?

–Absolut. Streaks.

–Streaks?

–Ja, siktar på cirka 24 000 streaks. Du vet, man kollar i mobilen, fångar alla man känner, och kanske lite till, hela tiden, i Streaks. Siktar på världsrekord. Det ger en massa fördelar, keys to success. Hajar du hur mycket jag får knapra på mobilen. Hur social jag blir? Det är helt magiskt. På köpet blir jag universums snabbaste mobilskribent. 140 märken på 0,7 sekunder. Världsrekord igen. Och det blir bara bättre. Nästa steg, influencer. Med ett stort jävla ”i”. Kidsen har berättat att man kan bli miljonär hur enkelt som helst om man är influencer.

–Visst, men du bör väl då rimligtvis ha något att säga?

–Fråga bara. Jag har massor med grejer att berätta. I fredags testade vi hamburgare utan ketchup. Smärre katastrof. Jag vill berätta om det. Folk ska veta. Influence. Jag har även beställt nya brallor, otroligt snygga. Tänkte att märket gärna har en influencer på lönelistorna. Miljoner, hur lätt som helst.

–Det är väl bra med optimism, lycka till.

–Lyssna, en grej till. Jag flyttar. Inte på riktigt, men jag läste att på Söder kan man bo i NoFo. Häftigt. Jag skapar ett nytt bostadsområde, alltså flyttar mentalt i praktiken. Tänkte att Sätra äng ska fram över heta SyVäTä.

–SyVäTä?

–Ja. Sydväst om Täby golfklubb. Det blir lite som Soweto, fast i Danderyd. Fett street cred. Helt säker att indiska pizzarestaurangen kommer få stenhård konkurrens när ryktet om SyVäTä tar fart. Minns, 24 000 streaks. Influencer. Miljonär. Keys to success. I’m working on it.

–Imponerande. Men får jag ändå fråga. Ta inte illa upp men jag inte helt säker på att det där är så värst originellt – om det nu var tanken med det hela.

–Vad? Jag fattar inte. Vad menar du?

–Jag säger att allt det där är gammalt skåpmat. Om du vill framstå som excentriker så åk tunnelbana med en bok i handen. Behöver inte läsa, men just do it. Och absolut inga tatueringar. Du är snart den enda kvar. Och det här kan låta helt galet, men knacka på grannens dör och fråga om han vill dricka en bärs.

–Shit. Aldrig. Vad skulle han tro? Att jag är helt störd?

–Nja, att du kanske gärna skulle dricka en bärs tillsammans. Indiska pizzarestaurangen är nog säkert kvar.

pennan flöda.
Ville Andersson är ambassadråd. Vanligtvis rapporterar han om utrikes- och försvarspolitik men ibland får han feeling och låter pennan flöda.

 

Leave a Reply