Suomalaisyrityksillä on ratkaisuja Ruotsin koronaelvytykseen

Koronakriisi, kuten usein ikävät asiat, voi parhaimmillaan olla käännös parempaan tai uuden alku. Suurlähetystöllä varaudumme siis tulevaan. Seuraamme Ruotsin talous- ja kauppanäkymiä sekä tuemme suomalaisyritysten tuloa Ruotsin markkinoille.

Koronakriisi vauhdittaa Ruotsissa rakenteellisia muutoksia. Jo ennen kriisiä alkaneet muutokset kuten terveyspalveluiden parantaminen, arjen digitalisoiminen, ja ympäristöä hellivän infrastruktuurin, kuten junaliikenteen, edistäminen etenevät.

Ympäristöpalkintoja keränneet sähkölautat ovat arkipäivää Tukholman sisäisessä liikenteessä. Kuva: Suomen Tukholman-suurlähetystö.
Ympäristöpalkintoja keränneet sähkölautat ovat arkipäivää Tukholman sisäisessä liikenteessä. Kuva: Suomen Tukholman-suurlähetystö.

Suomalaisyrityksillä on muutoksiin oivia ratkaisuja. Tässä kolme syytä miksi Ruotsiin kannattaa tulla:

1. Suomalaisilla on Ruotsissa hyvä maine

Ruotsalaiset luottavat suomalaisyrityksiin. Tutut brändit ovat arjessa hyvin läsnä. Voin esimerkiksi ostaa lähikaupastani 3 Kaverin Jäätelöä, Plantia ja Kaslink Aitoa.

Ruotsalaiset myös arvostavat vastuullisia yrityksiä. Tämä sopii meille, sillä suomalaisyrityksillä on esimerkiksi tasa-arvo ja luonnon kunnioittaminen DNA:ssa.

2. Ruotsi on kuin kotimarkkina

Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan, borta bra men hemma bäst – sanotaan. Usein näin on, mutta mielestäni Ruotsiin lähtö Itämeren yli kyllä kannattaa. Sitä paitsi, Ruotsi on melkein ”hemma”.

Ruotsin markkinat ovat suomalaisille yrityksille kuin kotimarkkinat. Toimintakulttuuri muistuttaa Suomea (pieniä eroja toki on, kuten neuvonantajamme Vilma kirjoittaa), ja täältä on helppo ponnistaa maailmalle.

3. Yhteistyömme Ruotsin kanssa vahvistuu

Ruotsin talous kärsii koronakriisistä voimakkaasti. Tämä siitäkin huolimatta, ettei Ruotsi ole rajoittanut ihmisten liikkumista yhtä voimakkaasti kuin muut maat.

Onneksi Ruotsin julkinen talous oli vahvassa kunnossa koronakriisin iskiessä. Hallitus on myös vastannut koronan aiheuttamaan talouskriisiin tehokkaasti.

Maa päässee siis nopeasti jaloilleen, joten maidemme väliselle kaupalle on hyvin tilaa kasvaa.

Autamme yrityksiä Ruotsin markkinoille

Ruotsin Team Finland -verkosto tekee tiivistä yhteistyötä Suomen eteen. Kuva: Suomen Tukholman-suurlähetystö.
Ruotsin Team Finland -verkosto tekee tiivistä yhteistyötä Suomen eteen. Kuva: Suomen Tukholman-suurlähetystö, joulukuu 2019.

Ruotsin Team Finland -verkostomme auttaa markkinoille haluavia suomalaisyrityksiä mielellään. Laajat verkostomme ja markkinatuntemus ovat Suomen käytössä.

Ollaan siis yhdessä etulinjassa, kun kriisi on ohi. Lue lisää markkinoiden mahdollisuuksista Team Finland -sivustolla ja osallistu webinaareihimme, joista saat lisätietoa Business Finlandin -sivustolla.

 

Leave a Reply