Tänk dig att få uppleva en dag där havet ligger nästan stilla och spegelblankt och luften är behagligt ljum, endast en svag bris sveper in över land och solen står på en molnfri himmel. Den varma...
4.10.2012Arkisto
Nu är den bästa tiden för att avnjuta jordgubbar. Jordgubben, bäret med den karakteristiska smaken – det lite syrligt söta och lagom blöta – gör bäret till en sann ambassadör för den rena...
4.10.2012Njutningar är en självklar del av ett gott liv. Måltidsupplevelsen börjar när man läser menyn och blir fulländad när man får den presenterad på tallrik. Här bloggar ambassadens kock Christian...
4.10.2012Nautinnot ovat luonnollinen osa hyvää elämää. Aterian nauttiminen alkaa jo siinä vaiheessa kun luet ruokalistaa ja huipentuu kun saat sen esiteltynä lautasella. Blogissaan...
4.10.2012Ett tjockt morgondis sväper in över skog och mark samtidigt som luften känns smått fuktig och kall. Några gröna blad hänger envist kvar på en del björkar som annars är helt gulfärgad av höstens...
4.10.2012Finländska ambassadkockar som ambassadörer för finsk mat Elva kockar från Finlands ambassader runt om i världen har under en vecka i augusti deltagit en specialutbildning i Helsingfors. Kursen...
2.10.2012Pöydät täynnä Menu-kortit ja nimilaput ojennukseen Residenssissä oli jälleen vipinää. Maanantaina järjestettiin illalliset ulkoministeriömme valtiosihteerille sekä opetus- ja kulttuuriministeriömme...
1.10.2012”Suomessa on yli miljoona yli 65-vuotiasta”, tuo otsikko herätti elokuussa. En ihan vielä hätyyttele mainittua ikärajaa, mutta mieleen vilahti klassinen ajatus olosuhteista iän karttuessa, kuka minua...
25.9.2012Global nursing ”More than one million are more than 65 years old” – that title struck me in August. In a country where there is 5,4 million habitants the number of elder people is remarkable....
25.9.2012