UM:n Suomeen tuoma egyptiläistoimittaja pakeni uusnatseja Turussa: uusi normaali?

27

Ulkoministeriö järjestää vuosittain nuorille ulkomaalaisille toimittajille suunnatun ohjelman, jossa toimittajille näytetään Suomea eri kulmista, heille järjestetään haastatteluja ja jopa mahdollisuus asua suomalaisperheessä: erilaista, ehkä jopa jännittävää, suomalaista, normaalia. Kutsumme ohjelmaa Foreign Correspondent Programiksi

Tänä vuonna ohjelmaan on osallistunut 16 toimittajaa Euroopan ulkopuolisista maista, yksi Egyptistä. Tämä toimittaja, Moustafa-niminen nuori mies majoittui suomalaisperheeseen ja matkusti heidän mukanaan Turkuun sattumalta juuri silloin, kun kaupungissa osoitettiin mieltä puukkoiskun vuosipäivän aikoihin.

Oman maansa mielenosoituskulttuurin karvaasti tunteva Moustafa päätti journalistina luonnollisesti mennä seuraamaan uusnatsien mielenosoitusta Turussa. Eihän siinä ihan hyvin käynyt: mielenosoittajat pakottivat hänet pakenemaan paikalta juosten. Hän kirjoitti kokemuksistaan tekstin, joka on julkaistu UM:n verkkopalvelussa.

Moustafa kirjoittaa blogissaan kokemuksistaan Turussa
Moustafa kirjoittaa blogissaan kokemuksistaan Turussa

On selvää, että Moustafan muistijälki Suomesta on erilainen kuin se olisi ollut ilman vierailua Turkuun. Vain hän itse tietää, minkälainen tuo muistijälki on: erilainen kyllä, jännittävä varmasti, valitettavasti myös suomalainen mutta toivottavasti ei kuitenkaan normaali.

Julkaisemme Moustafan kirjoituksen blogi-sarjassa, jossa julkaistaan muidenkin tänä vuonna Foreign Correspondent Programmiin osallistuneiden nuorten toimittajien kirjoitukset. Niihin kannattaa suomalaistenkin tutustua. On ihan raikasta nähdä, mitä nuoren ulkomaalaisen toimittajan kiinnostuneet ja uteliaat silmät maassamme näkevät.

Kommentit

Timo Nieminen 5 vuotta sitten

Ottaako ulkoministeri kantaa tähän, vai liippaako liian läheltä omaa maailmankuvaa?

Jari Rahkonen 5 vuotta sitten

Onkos tämä Mustafa se kaveri joka heitteli tavaraa mielenosoittajien niskaan? Tarina haiskahtaa todella pahasti..

Seppo Anttila 5 vuotta sitten

Onko tämä juttu totta, sillä paikalla olleilla on aivan eri käsitys ko. ihmisestä, sillä hän siellä häiriköi yleisöä ja yleisössä olevaa pari ruotsalaista käski häntä häipyä häiritsemästä.
Kyllä UM pitäisi ensin tarkistaa asia, ennenkuin kirjoittaa valeuutisen, kohta kukaan usko UM:n juttuja.

mika mäki 5 vuotta sitten

Tapahtumasta on videokuvaa, joka kertoo aivan eri tarinan.

ennimariamenesses 5 vuotta sitten

nyt hei halooo… menikö IHAN noin vai onko maustetta mukana,, egyptin mellakat vs. suomen reppanat vassarianarkisit ja säälittävät natsit??? anna mun nauraa?? sitten muka mustafa pelkää paria ruotsalaista tavallista miestä jotka pyytää mustafaa häipymään koska urkkii yksityiskeksusteluja tallennuslaitteellaan…… faktat kuntoon ,, iso timpalle terkkuij

MV 5 vuotta sitten

Olisiko jotain faktoja vai pelkkä hyvä tarina? Faktat voit varmaan julkaista vaikka kommenttiosiossa?

Toni Virtanen 5 vuotta sitten

Täälläkin alettu näköjään levittämään valheellisia tarinoita. Kannattaa ensin tarkistaa ne faktat.

Joku 5 vuotta sitten

https://m.youtube.com/watch?v=qN2NKPt5yno

Kovaa se juoksi pakoo uusnatseja(poliiseja)

Sahara 5 vuotta sitten

Junes Lokka Facessa: Nyt ulkoministeriö levittää valeuutista ”UM:n Suomeen tuoma egyptiläistoimittaja pakeni uusnatseja Turussa: uusi normaali?”

Näin kyseisen tyypin Tuomiokirkon aukiolla noin puoli tuntia mielenosoituksen jälkeen, kun kaksi ruotsalaista pyysi häntä poistumaan häiriköimästä ihmisiä.

Mielenosoituksen aikana hän kuulemma hääräsi kuin kärpänen joka puolella, ja sen jälkeen hän kärkkyi yksityishenkilöiden keskusteluja, jolloin häntä pyydettiin poistumaan.

Hän siis sai tapahtuman aikana kuvata ja olla ihan rauhassa, ja nyt UM on kehittänyt tarinan siitä kuinka ”mielenosoittajat pakottivat hänet pakenemaan paikalta juosten”.

Kuukausi sitten juuri tuo sama ministeriö oli se taho, joka esti Monokulttuuri-työryhmältä pääsyn Trump-tapahtumaan.

Ja nyt Twitterin tiedeyhteisö itkee ”läpinäkyvyydestä”. Ne samat ihmiset, jotka estivät meiltä liikkumisen Puolalanpuistossa.

Jos ministeriö haluaa tehdä jutun vainotuista toimittajista, he voisivat vaikka ottaa aiheeksi sen pyörälukkotyypin, joka rikkoi kamerani Turun pääkirjaston edessä.

MV 5 vuotta sitten

edellinenkin jäi sensuurin haavii…

Johan K 5 vuotta sitten

Silminnäkijöiden kommentit menee hieman ristiin tämän uhriutujan kanssa. UM:lle tästä höpöhöpöjutusta 100 valeuutispistettä.

Teemu 5 vuotta sitten

Hämmentävän nopeasti natsisymppaajat saapuvat selittelemään ja puolustelemaan sananvapauden rajoitusyrityksiä.

Törö 5 vuotta sitten

Niin varmaan Teemu. Katseleppa videotallenteita Vihervasemmistosta kyseiseltä päivältä ja tule sen jälkeen satuilemaan natsisymppaajien sananvapauden rajoitusyrityksiä. Näitten keksittyjen juttujen johdosta alkaa luottamus poliisiin ja valtioon olemaan nolla. Molemmat satuilee minkä kerkeävät. Ettäs kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte

Elina 5 vuotta sitten

Eiköhän siellä Ulkoministeriössä olisi aika vähän siivota paikkoja ja osallistua kansallisiin Kiky-talkoisiin. Nyt aluksi voisi vähentää henkilökuntaa 30 % minkään tärkeän asian häiriintymättä. Kun nykyään kovapalkkaisten virkamiesten toimenkuvana on mm. tällainen höpö-uutisointi.

asd 5 vuotta sitten

onko vesa häkkinen pätevä toimimaan virassaan?

pettynyt 5 vuotta sitten

Uusi normaali eli VALE UUTISET

pettynyt 5 vuotta sitten

Ei tainnu kommentti miellyttää ku piti sensuroida…

Vihreämpi 5 vuotta sitten

Poliisit natseja (YouTuben video)? Tuota kannattaisiko tarkistuttaa faktat, tai kirjoittaa:”Tietoa ei ole vahvistettu”? Sorry!
En usko tätä kirjoitusta.

Sami 5 vuotta sitten

Miksi valeuutisoitte? Paikalla olleet kertovat toista ja videomateriaalia löytyy asiasta runsaasti.

Merja 5 vuotta sitten

Paikalla olleena voin sanoa että egyptiläinen sai kaikessa rauhassa kuvata ja hän hyörikin joka puolella kuin hyrrä! Kukaan ei hänen kimppuunsa hyökännyt! Ois kyllä nyt aihetta kyseisen uutisen levittämän henkilön katsoa kaikki 11 striimiä jotka sieltä kuvattiin!
Faktantarkitus!

markus 5 vuotta sitten

aikä pätevän oloinen tämä Vesa Häkkinen 🙂
vai että viestinnän yksikön päällikkö.

Väinämöinen 5 vuotta sitten

Suhteellisen huolestuttavaa, jos ulkoministeriö ei kykene ottamaan asioista sen verran selvää mikä on totta ja mikä tarua. Riittääkö nykyään todisteeksi pelkästään uhrin lausonto? Olin paikalla ja ”egyptiläinen” sai olla aivan rauhassa. Paikalla oli niin paljon poliiseja, että kaikenlainen jahtaaminen olisi pysäytetty heti.

Pelle Viltonen 5 vuotta sitten

Egyptiläistoimittaja ilmeisesti koki velvollisuudeksi mielistellä UM:tä ja kirjoitti sen mukaisesti.

Tuomas 5 vuotta sitten

Mitä sitä turhaan faktoja tarkistelemaan, jos tarina vain tukee omaa poliittista agendaa. Sietäisit hävetä Vesa Häkkinen.

Pelle Viltonen 5 vuotta sitten

Hieman outoa että UM ei kommentoi asiaa millään tavalla. Syynä voi olla, että pidetään kiinni valitusta linjasta tai asia on niin kiusallinen, että on parasta vaieta se kuoliaaksi. Mihin on unohtunut se paljon puhuttu faktan tarkastus ?